Fall Guys - problémát jelentenek a csalók, de dolgoznak rajta

A fejlesztői Mediatonic komoly lépéseket ígér.

Fall Guys - problémát jelentenek a csalók, de dolgoznak rajta

Mondhatjuk, hogy a Fall Guys az utóbbi idők egyik legnagyobb meglepetése. A játékot még a 2019-es E3-on jelentették be, azonban igazából nem kapott túl nagy figyelmet. Színes, aranyos grafikájával a legtöbben csak egy sokadik gyerekjátéknak nézték, és a fejlesztők múltja sem adott okot túl sok bizakodásra.

Egy jó ideig nem is nagyon találtak rá kiadót.

A Mediatonicnál még 2018-ban jött az ötlet, hogy nagyon sok egyidejű játékossal készítsenek egy battle royale-t, ahol mindenféle fizikai kihívást kell leküzdeni, azonban a stúdió kreatív igazgatója, Jeff Tanton nem volt meggyőződve róla, hogy elfér egy hasonló cím a piacon.

Végül aztán összeraktak egy próbapályát, és több mint 10 kiadót turnéztak vele végig, mire a Devolver Digital felkarolta a projektet és körülbelül fél év múlva ténylegesen elindult a fejlesztés fő szakasza. Végül összesen körülbelül 30 ember dolgozott a játékon, ami akkora sikert aratott, hogy azóta is szerverproblémákkal és bugokkal küzdenek.

És persze az online multiplayer játékok legnagyobb rákfenéjét jelentő csalók sem kerülték el a Fall Guyst. A cheaterek különböző módszerekkel el tudják érni, hogy nagyobb legyen a sebességük, tudjanak teleportálni, sőt még repülni is.

A közösség igyekszik összefogni a csalók ellen, így számos videó akad, ahol például a saját mérkőzésüket szabotálják inkább, hogy keresztbe tegyenek a csalóknak. A Mediatonic folyamatosan igyekszik felvenni a harcot, így néhány héttel ezelőtt bekapcsoltak egyfajta automata érzékelési rendszert, aminek köszönhetően már nem feltétlenül kell manuálisan jelentgetni a csalókat, de ez még nem az út vége.

A készítők közölték, hogy hamarosan érkezik egy patch, ami egyrészt még hatékonyabb lesz a csalók kiszűrésében, másrészt pedig a kitiltásuk módja is megváltozik: jelenleg még az adott kör után repül a banhammer a cheaterre, azonban a patch után már ennél "azonnalibb" lesz a dolog, ami azt feltételezi, hogy már meccs közben is ki lehet majd rúgni a csalókat.

A Mediatonic azt is közölte, hogy számos kitoltott cheater a Steam családi megosztásos rendszerét használja ki: létrehoznak egy új accountot, majd megosztják magukkal a játékot. Egyelőre a fejlesztők kikapcsolták a családi megosztás lehetőségét, amíg valami jobb megoldást nem találnak, viszont szerintük ez már önmagában nagyon visszaveti majd a csalók mennyiségét.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap