Falcon SSD-sorozat a G.Skill kínálatában

A G.Skill kínálatában egy új SSD család jelent meg, amely a Falcon márkanevet viseli. Az egységek a piacon megszokottnak mondható 2,5 hüvelykes formátummal bírnak, ám a gyártó által közölt specifikációk alapján jó esélyekkel indulhatnak az SSD szegmensben, ahol egyre több gyártó mutat be különböző, olykor-olykor igen csak figyelemre méltó SSD megoldásokat.

Falcon SSD-sorozat a G.Skill kínálatában

A G.Skill kínálatában egy új SSD család jelent meg, amely a Falcon márkanevet viseli. Az egységek a piacon megszokottnak mondható 2,5 hüvelykes formátummal bírnak, és a gyártó által közölt specifikációk alapján jó esélyekkel indulhatnak a konkurencia ellen.

A Falcon SATA II-es SSD meghajtók MLC típusú (multi-level cell, azaz többszintű cella) NAND Flash chipekre épülnek. Az egységekben ugyanaz az Indilink névre keresztelt vezérlő foglal helyet, amely az OCZ nagysikerű Vertex meghajtóiból már ismerős lehet. A G.Skill a termékeket 64 MB-os bufferrel látta el, így a meghajtók a lehető legstabilabb olvasási és írási sebesség mellett üzemelnek, sőt, az operációsrendszer miatt bekövetkező "akadozást" is képesek kiküszöbölni. A Falcon sorozatú meghajtók 64 GB-os, 128 GB-os és 256 GB-os adattároló kapacitással kerülnek forgalomba: a 128 GB-os és 256 GB-os egységek piacvezető, 190 MB/s-os írási- és 230 MB/s-os olvasási sebesség elérésére képesek. A 64 GB-os modell esetében a 230 MB/s-os olvasási sebesség szintén elérhető, ám az írás már "csak" maximum 135 MB/s-os sebesség mellett zajlik.

A gyártó szerint az új termékek asztali gépekbe és noteszgépekbe egyaránt ideálisak, ugyanis rendkívül gyorsak és megbízhatóak. A Falcon sorozat tagjai 1,5 millió órán át képesek üzemelni meghibásodás nélkül (MTFB - mean time before failure). Az újdonságokra a vállalatnál két éves nemzetközi garanciát vállalnak, ám a termékek várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem szolgáltak információkkal.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward