Fából készült Bluetooth-os billentyűzet a franciáktól

Az Orée Board dió- vagy juharfából készül, Bluetooth 3.0-s kapcsolatot használ, gyártója pedig több olyan opciót is kínál hozzá, amivel még egyedibbé varázsolható a termék.

Fából készült Bluetooth-os billentyűzet a franciáktól

Olykor-olykor felbukkan néhány extrémebb példány a billentyűzetek piacán, amelyek extravagáns dizájnjukkal, vagy egyedi technikai megoldásaikkal, esetleg mindkettővel megpróbálnak kiemelkedni a szürkeségből.

Most is egy különlegességgel van dolgunk, ami a Franciaországban tevékenykedő Orée műhelyéből érkezett. A kompakt, egyetlen darab fából kifaragott billentyűzet igazán vonzó megoldásnak tűnik. A billentyűket és a billentyűzet keretét kézzel csiszolják, illetve olajozzák, de a termék összeszerelése is kézzel történik, méghozzá Dél-Franciaországban. A billentyűzet választásunktól függően juharfából, illetve diófából készülhet.

A gyártó több opciót is kínál a termék esetében: a lézergravírozott billentyűk esetében többféle betűtípus közül lehet választani, de akár gravírozás nélkül is kérhető a termék. A billentyűzet felső részén egyedi szöveg, illetve kétféle művészi minta kaphat helyet, ugyancsak választástól függően. Persze dönthetünk úgy is, hogy se szöveg, se ábrák ne legyenek a billentyűzeten. A fenti opciók nem jelentenek plusz kiadást: a billentyűzet mindenképpen 150 euróba kerül.

Az új billentyűzet amerikai, angol, francia, svájci, kanadai (angol vagy francia), német és spanyol lokalizációval érhető el. Az Apple vezeték nélküli billentyűzetéhez hasonlító, ám annál vaskosabbnak ható Orée Board Bluetooth 3.0-s kapcsolaton keresztül csatlakozik az adott rendszerhez, legyen szó PC-ről, Mac-ről vagy mobil készülékekről. A tápellátást két AAA formátumú alkáli elem biztosítja, amelyek néhány hónapnyi folyamatos működést garantálnak. A gyártó a várható üzemidőt nem konkretizálta, de ez legyen a legnagyobb baj.

A 150 eurós Orée Board egy ötletes megoldás, ami gépelési érzet tekintetében az Apple MacBook-jainál megszokott felhasználói élményt biztosítja. Az nem derül ki, hogy a billentyűk milyen elven működnek, azaz mechanikus, ollós vagy membrános típusúak-e. Az viszont biztos, hogy az Orée Board mellé bőrtokot is lehet vásárolni, ami táblaképek esetében állványként is funkcionál. A 30 euróba kerülő bőrtok igényes darabnak tűnik.

A termékkel kapcsolatban további információ itt található

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward