Fable 3: Napóleon-korabeli tündérmese

Bizonyára sokan emlékeztek még a brit médiahős Jonathan Ross "aprócska elszólására" a Fable III-ról, nos, a mai napon a GamesComon végre megesett a játék hivatalos bejelentése is.

Fable 3: Napóleon-korabeli tündérmese

Bizonyára sokan emlékeztek még a brit médiahős Jonathan Ross "aprócska elszólására" a Fable III-ról. Nos, a mai napon a GamesComon végre megesett a játék hivatalos bejelentése is.

A Fable 3-at már akkor elkezdték tervezgetni, amikor a második epizód még félkész állapotban volt. Ez manapság már nem számít furcsának, hisz ha valaki tartani akarja a lépést a piaccal, akkor időben kell kapcsolni: "ha befejezel egy játékot, már tudd mi lesz a következő". Akkortájt összegyűltek tehát egy szép nagy tárgyalóteremben, és eldöntötték mi kerüljön a Fable 3-ba és mi nem...

                       

50 évvel a második rész után vagyunk, Albion egy új korszakba lépett. Megkezdődik az iparosodás, minden mozog, mindenki nyüzsög, igazán izgalmas időszakot választott a Lionhead a folytatásnak. A kitalált világ ezúttal is több forrásból építkezik, de főként az öreg kontinensből és a mítoszokból.

A játék során elveszhetünk majd az apró részletek csodálatában, egy gőzgép pöfögésében, egy óramű kattogásában és a Fable páratlan művészi stílusában. A történetet most is a választásaink fogják meghatározni. Megismerhetjük az iparosodás hátrányait, az ég meghódítására törő csodálatos ballonok mögött ott lesznek a háború modern eszközei is. Számba kell majd vennünk az okos ketyerék árát is, hiszen folyamatosan pusztítjuk miattuk a természetet.

Az ipar beszorította a fantázia varázslatos lényeit a föld alá vagy az erdők mélyére, de Albion még így is tele lesz misztikummal. A tündérmesékből ismert lények viszont már sokkal agresszívebbek és óvatosabbak lesznek. Rajtunk áll, hogy mit teszünk: gátat szabunk a gépek terjedésének, vagy magunkhoz öleljük a fejlődést... A döntés nem lesz teljesen fekete-fehér, mindkét verziónak meglesznek az előnyei és hátrányai. Nem lesz könnyű.

A játék ezúttal is egyetlen hős körül forog majd, aki a névtelenségből kiemelkedve hatalmas befolyást nyer. Ugyanakkor a készítők szeretnék, ha nagyobb távlatban is láthatnánk a dolgokat, vagy közvetlenül befolyásolhatnánk egy egész országrész sorsát. Talán időnként lesz majd alkalmunk egy kicsit hátrahúzni a kamerát és körülnézni, hogy milyen hatással volt a világra ténykedésünk...

Mindenképpen az uralkodás lesz a legnagyobb változás, amit az új tündérmese elhoz nekünk, de hogy hogyan oldják ezt meg úgy, hogy közben azért third-person akciójáték maradjon a Fable, majd meglátjuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward