Ezért nincs 3,5 mm-es Jack csatlakozó a Galaxy Note10-en

Korábban a vállalat sokat viccelődött azokkal a riválisaival, akik lehagyták ezt, most pedig neki kell magyarázkodnia.

Ezért nincs 3,5 mm-es Jack csatlakozó a Galaxy Note10-en

A Samsung korábban nem volt rest azokon a vetélytárson élcelődni, akik leradírozták a 3,5 milliméteres Jack csatlakozót a készülékeikről valamilyen indokkal. Most azonban már a Samsung is meglépte ezt. És a vállalat készült több hivatalos magyarázattal arra vonatkozóan, hogy erre miért volt szükség.

A dél-koreai alakulat ugyanarra hivatkozik, mint eddig minden gyártó, ez pedig a jobb helykihasználás. Egész egyszerűen a fej- és fülhallgatók számára kialakított aljzat túlzottan nagy helyet foglal, miközben igazából enélkül is meg lehet oldani a vezetékes kiegészítők használatát, vagy lehet egész egyszerűen vezeték nélkül kiegészítőre váltani, ezeknek ugyanis nagyon széles már a kínálata. A Samsung tervezői tovább kitartottak a Jack mellett, mint a legtöbb gyártó, de mostantól már a Galaxy Note10 esetében is a C-típusú USB-n keresztül kell megoldania azoknak a zenehallgatást, akik a vezetékes megoldásokhoz ragaszkodnak.

Galéria megnyitása

Ha hihetünk a vállalat hivatalos magyarázatának, akkor több pozitívuma is van annak, hogy búcsút mondott a 3,5 milliméteres csatlakozónak. Az egyik dolog, amit kiemelt a Samsung, hogy ezáltal több hely maradt az akkumulátornak, ami így nagyjából 100 milliamperrel nagyobb kapacitással szolgálat. Tehát amennyiben maradt volna a Jack a helyén, a kereten, most csak 3400 és 4200 milliamperes akkumulátorok dolgozhatnának a Galaxy Note10 és Galaxy Note10+ modellekben, ami persze legfeljebb 2-3 százalékos visszaesést is jelentene az üzemidőben.

Az izmosabb telepen felül a másik pozitívum a cég szerint, hogy a megtakarított helyre sikerült bezsúfolni a továbbfejlesztett haptikus rezgőmotort is. Ennek köszönhetően a korábbinál erőteljesebb és egyben kifinomultabb visszajelzésekkel tud dolgozni a Galaxy Note10 páros. Ami a jelek szerint többet tesz hozzá a gyártó szerint a felhasználói élményhez, mint egy extra csatlakozó.

A Samsung évekig bizonygatta, hogy mindent meg lehet oldani megfelelő tervezőmunkával. A kiváló szakemberei képesek az összes fontos komponenst belezsúfolni a mobilokba anélkül, hogy bármilyen téren kompromisszumot kellene kötni, de ennek most vége. A vállalat ráadásul nemcsak a 3,5 milliméteres Jacket áldozta be, hanem a pulzus és a véroxigén szintjének a mérésére szolgáló egységet is, ami nagyon régóta volt a Galaxy csúcsmodellek szinte kizárólagos erénye.

Zárásul álljon itt az a reklám, amiben a Samsung kifigurázta az Apple-t korábban a 3,5 milliméteres Jack csatlakozó elhagyása miatt:

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap