Ezekkel a driverekkel és szoftverekkel érdemes vigyázni

Ez Eclypsium közzétett egy Excel fájlt, amelyben szerepel a sebezhető driverek és szoftverek listája. A felsorolás még nem teljes, hiszen a frissítések még sok esetben készülnek.

Ezekkel a driverekkel és szoftverekkel érdemes vigyázni

Az Eclypsium biztonságtechnikai szakemberei nagyjából 10 nappal ezelőtt hívták fel a figyelmet arra, milyen problémák veszélyeztetik a különböző rendszerek biztonságát, hála a driverekben és szoftverekben rejlő bugoknak. Korábbi hírünkben már feltűnt egy felsorolás, amelyen az érintett gyártók nevei szerepeltek, nemrégiben azonban egy Excel táblát is elérhetővé tettek a GitHub-on, amelyben megtaláljuk az érintett driverek és szoftverek fájljait, illetve azt a linket, ahonnan le lehet tölteni őket, így a verziószámokra is fény derülhet. A lista 8 nappal ezelőtt frissült, a következő frissítés várható időpontja azonban jelenleg nem ismert.

Az aktuális lista egyelőre még nem teljes, ugyanis a háttérben továbbra is zajlanak együttműködések annak érdekében, hogy az érintettek kijavíthassák a különböző szoftverekben és driverekben található hibákat. Mivel a javítás érkezéséig biztonsági kockázatot jelentene, ha elárulnák, pontosan mely kódok érintettek, így a szakemberek kivárnak, és csak a frissített kiadás megjelenése után bővítik a listát újabb tételekkel. Egyelőre több olyan gyártó is van, amelynek neve ugyan szerepelt a korábbi hírben, az aktuális Excel fájlban azonban nincs hozzájuk köthető bejegyzés – ennek oka pont az előbb említett helyzet.

Amennyiben a fenti listában található szoftvert vagy drivert használunk, mindenképpen gondoskodjunk arról, hogy az adott rendszeren a legfrissebb, a kellő javításokkal felvértezett kiadás teljesítsen szolgálatot. A lista később bővülhet, illetve újabb fejlemények is napvilágot láthatnak az ügyben, így továbbra is figyelemmel fogjuk kísérni a történéseket.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap