Ezek a Lumiák frissülnek először Windows 10-re

A tabletpiac régóta stagnálást mutatott, most pedig már szemmel láthatóan mérséklődött a forgalom.

Ezek a Lumiák frissülnek először Windows 10-re

A személyi számítógépekre szabott Windows 10 a napokban vált elérhetővé, most pedig a Microsoft némi morzsát elhintett azok számára is, akik az okostelefonjukra várják már tűkön ülve a friss operációs rendszert. Kiderült, hogy mely mobilok fognak elsőként frissülni.

A redmondiak elindították a telefontulajdonosok számára a „Windows 10 váró” oldalt, ami a már közismert dolgok mellett némi hasznos, friss információval is szolgál. Itt olvasható például, hogy az egészen népes Lumia kínálatból melyek azok a modellek, amelyek kiemelt figyelmet kapnak majd a Windows 10 megjelenésekor. Ahogy az az alábbiakban látható, a „3x” és „40” jelöléssel illetett eszközöké az elsőbbség függetlenül attól, hogy az adott masina milyen hardvert vonultat fel. Íme az érintett szerkezetek teljes lajstroma:

● Lumia 430

● Lumia 435

● Lumia 532

● Lumia 535

● Lumia 540

● Lumia 640

● Lumia 640 XL

● Lumia 735

● Lumia 830

● Lumia 930

A Windows 10 rendszerigényével biztosan nem lesz probléma, hiszen a legkisebb Windows Phone-ok is rajta vannak a listán. Egyetlen dolog azonban feltűnhet nekünk: talán RAM-ból többet igényel az újdonság, mint a WP 8.1. Érdekes módon mindegyik kiemelt konfiguráció 1 GB-tal szolgál, még a kétmagos apróságok is, és „harmincas” létére pont a Lumia 530 hiányzik, ami csak 512 MB rendszermemóriával rendelkezik. Természetesen a Microsoft továbbra is azt vallja, hogy minden olyan Lumia meg fogja idővel kapni a Windows 10 kiadást, amire elérhetővé vált korábban a Windows Phone 8.1 Denim kódnevű frissítési csomagja. Egyetlen Lumia 1520 tulajdonos se tartson tehát attól, hogy nem fog frissülni az okostelefonja, ezek csupán azok a mobilok, amik első körben kapják meg.

Azt továbbra sem hozta nyilvánosságra a redmondi alakulat, hogy pontosan mikor is futhat be a mobilos Windows 10. Erről megoszlanak a pletykák is, de abban egyetértés van minden esetben, hogy őszre datálható a rendszer érkezése.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward