Extreme Gaming sorozatú Radeon RX 5000-esek a BIOStar-tól

A BIOStar az új videokártyákkal elsősorban azokra gondol, akik költséghatékonyan szeretnénk bővíteni régi rendszerüket.

Extreme Gaming sorozatú Radeon RX 5000-esek a BIOStar-tól

A BIOStar a költséghatékony Radeon videokártyát kereső felhasználókra gondolva két új terméket készített, amelyek mindketten az Extreme Gaming sorozatban foglalnak helyet, egyszerű dizájnnal érkeznek, de azért ütőképes hűtést kaptak. A Radeon RX 5000-es sorozatból érkező termékek közül az egyik egy Radeon RX 5700 XT (VA57T6XM82), míg a másik már Radeon RX 5500 XT alapokra épül (VA55T6XF81).

Galéria megnyitása

Az új videokártyák referencia felépítéssel érkeznek és referencia órajeleken üzemelnek. Az RX 5500 XT esetében ez azt jelenti, hogy a Navi 14-es GPU, amely 1408 stream egységgel rendelkezik, 1607 MHz-es alap-órajelen ketyeg, míg a Game Clock 1717 MHz-es, a Boost Clock pedig 1845 MHz-es értéket képvisel. A 128-bites memória-adatsínre 4 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memória kapcsolódik, ami 224 GB/s-os memória-sávszélességet kínál és 14 GHz-es effektív órajelet vet be.

A Radeon RX 5700 XT már NAVI 10-es GU-t kapott, ami 2560 stream egységet foghat munkára, méghozzá 1605 MHz-es alap-, 1755 MHz-es Game-, illetve 1905 MHz-es Boost-órajel mellett. A VRAM szerepét 8 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memóriára osztották, amely 14 GHz-es effektív órajelen ketyeg, 256-bites adatsínre kapcsolódik és 448 GB/s-os memória-sávszélességgel bír.

Galéria megnyitása

A Radeon RX 5700 XT egy háromventilátoros, míg kisebb társa egy kétventilátoros hűtőrendszert kapott. RGB LED alapú világítás ezúttal nincs, valamint a videó kimeneteket is átszabták egy picit annak érdekében, hogy azok jobban illeszkedjenek a régebbi konfigurációt bővítők igényeihez. Ennek megfelelően mindkét videokártyánál egy DisplayPort 1.4-es, egy HDMI 2.0-s, valamint egy Dual-Link DVI-D portot találunk a hátlapon.

A kétslotos felépítéssel érkező videokártyák egészen biztosan az olcsóbb megoldások táborát erősítik, ugyanis mentesek mindenféle sallangtól, valamint gyári tuningot sem alkalmaznak. A BIOStar újdonságai rövidesen megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban, konkrét listaárakról azonban nem esett szó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap