Extrém számítógépházak a DeepCool standján

A rendhagyó számítógépházak mellett folyadékhűtő szettek, processzorhűtők és tápegységek is feltűntek a kiállításon.

Extrém számítógépházak a DeepCool standján

A többi gyártóhoz hasonlóan a DeepCool is bemutatott néhány olyan terméket, amelyekkel korábban már találkozhattunk, igaz, a standon szép számmal voltak újdonságok is. Ilyen újdonságok a steampunk stílusban készített Steam Castle számítógépházak, amelyek többféle színben is bemutatkoztak. A microATX formátumú alaplapokat fogadó kuckókat feketében, sárgában, fehérben, illetve pink kivitelben lehetett megtekinteni.

A házak tetején elhelyezett ventilátorok változtatható LED-es világítást kaptak, sőt, még fordulatszám-szabályzó is jár hozzájuk. A hátoldalon egy 120 milliméteres átmérőjű rendszerhűtő ventilátor lapult, de ezen kívül további három légkeverő is elfér a házban – köztük lehet egy 200 milliméteres átmérőjű előlapi példány is. A ház tetején igény szerint 240 milliméteres hőleadó radiátor elszállásolására is van mód.

Belül az alaplap egy horizontális tálcán kapott helyet, így viszonylag magas processzorhűtők alkalmazása sem jelenthet problémát, sőt, a ház belsejében hosszabb videokártyák is elférnek. A meghajtókat három 3,5 hüvelykes, illetve két 2,5 hüvelykes öböl fogadja, plusz optikai meghajtó számára is van hely.

A Steam Castle számítógépházak fejlesztése még jelenleg is zajlik, így a termékek várható végfelhasználói árával, illetve várható megjelenésükkel kapcsolatban egyelőre nincsenek információk. A tervek szerint 75-80 angol fontra szeretnék belőni az ajánlott végfelhasználói árat, az újdonságok pedig egyebek mellett az Overclockers UK kínálatában is feltűnnek a nem is oly távoli jövőben.

A tervezők a tetőlap végleges kialakításán is dolgoznak még egy keveset. A standon két prototípust is meg lehetett tekinteni: az egyik fényes felülettel rendelkezett, a másik matt, gumírozott borítással volt felszerelve. A vállalat szakemberek kíváncsiak voltak, melyik modellt hogyan fogadják a látogatók. Az még nem dőlt el, hogy melyik megoldás lesz a befutó – az is lehet, hogy mindkettőt alkalmazzák majd.

Az új számítógépházak mellett néhány kompakt folyadékhűtő szettet is szemügyre lehetett venni. A Maelstrom sorozatú megoldások 120 milliméteres, illetve 240 milliméteres hőleadó radiátorral érkeztek, különlegességük pedig az, hogy fekete kivitelük ellenére a ventilátor(ok) forgórésze, illetve lapátjai szép piros színben pompáznak. A 120 milliméteres modell persze fekete ventilátorral is elérhető lesz. Különlegesség, hogy mindegyik szett kap pulzáló LED-es világítást. Az egyelőre nem tudható, hogy a Maelstrom sorozat tagjai pontosan mikor jelennek meg kereskedelmi forgalomban, sőt, az is rejtély, mennyibe kerülnek majd.

A sorból a processzorhűtők sem hiányoztak, amelyek közül talán az Assassin II-es modell tűnt a legérdekesebbnek. A hatalmas processzorhűtő kinézete ismerős lehet, de ez nem is véletlen, hiszen a DeepCool OEM-ként is tevékenykedik, így például az Alpenfohn számára is készít különböző termékeket. Az biztos, hogy az Assassin II tekintélyes hőleadó felületet kínál, így akár komolyabb tuning alkalmával is remekül lehűtheti az adott forrófejű processzort.

A kiállítás alkalmával néhány tápegység is feltűnt. A választék elég széles volt, kezdve a 80 Plus minősítés nélküli 400 wattos DN400-as modelltől egészen a DQ1250-ig, amely moduláris kábelezésével, 80 Plus Platinum minősítésével és 1250 wattos teljesítményével komoly érdeklődésre számíthatott. Persze az EVGA standján ennél jóval komolyabb tápegységeket is láthattak az érdeklődők, maximalistáknak érdemes arrafelé is elnézni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward