Extrém alacsony késleltetésű G.Skill memóriamodulok a láthatáron

CL14-es memóriacsomagokat eddig is kínált a vállalat, ám azok még 8 GB-os modulokból álltak, most viszont elkészült a 16 GB-os verzió is, így a memóriacsomagok memóriakapacitása duplázódhat.

Extrém alacsony késleltetésű G.Skill memóriamodulok a láthatáron

A G.Skill új, extrém alacsony késleltetéssel rendelkező memóriamodulokat mutatott be, amelyek különböző konfigurációkban meglévő termékcsaládjai részét képezik majd. Az alapot egy 16 GB-os DDR4-3600 MHz-es memóriamodul adja, ami az órajel alapján nem egy nagy különlegesség manapság, ám az említett effektív órajelhez rendkívül jó, kifejezetten alacsony időzítések társulnak, hála a Samsung B-Die típusú memórialapkáknak.

A DDR4-3600 MHz-es memóriamodulok jellemzően CL19, CL18, CL17, vagy éppen CL16-os időzítéssel kaphatóak manapság, legalábbis a nagy többség. A G.Skill kínálatában persze vannak CL14-es modellek is, például ezek itt, ám ezek még 8 GB-os memóriamodulokból állnak. A frissen bemutatott új modul, amely CL14-15-15-35-ös időzítést használ, ehhez képest kétszer nagyobb, 16 GB-os kapacitással büszkélkedik, így a fele felszerelt kettő- és négycsatornás memóriacsomagok sorrendben 32 GB-os, illetve 64 GB-os kapacitást kínálhatnak a különböző rendszerek számára. Lényegében ugyanazt a memóriakapacitást most már feleannyi modullal is el lehet érni.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A vállalat közleménye arra sajnos nem tért ki, hogy az igen extrém időzítés mellé pontosan milyen feszültség társul – az teljesen biztos, hogy nem 1,2 V, hanem sokkal inkább 1,35 V-ról, vagy inkább 1,4 V-ról lehet szó, mint azoknál a CL14-es készleteknél, amelyek jelenleg 8 GB-os modulokkal dolgoznak.

A névleges paraméterek könnyebb beállítása érdekében természetesen kapunk XMP 2.0-s profilt is, így sem az időzítésekkel, sem a feszültséggel nem kell bajlódni a modern platformok esetében. Az új memóriamodullal felszerelt kiteket a vállalat már le is tesztelte egy ASSUS RoG MAXIMUX XII HERO (Wi-Fi) Z490-es, illetve egy MSI MEG Z490 GODLIKE alaplappal, valamint egy AMD-s ASUS PRIME X570-P modellel is, ahogy az a mellékelt képernyőfotókon is látszik.

Árakról egyelőre nem esett szó, az viszont biztos, hogy a friss memóriacsomagok még ebben a negyedévben megjelennek a Trident Z Neo, a Trident Z Royal, a Trident Z RGB, és a Ripjaws V szériákban. A jelenleg kapható CL14-es G.Skill memóriacsomagok ára 75 000 és 168 000 forint között mozog – előbbi összeg 2 x 8 GB-os, utóbbi pedig 4 x 8 GB-os csomagot takar.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap