Extrákkal nyújthat újra ujjlenyomat-olvasót az Apple

Extrákkal nyújthat újra ujjlenyomat-olvasót az Apple

Az Apple az iPhone X-től kezdve leradírozta az okostelefonjairól az ujjlenyomat-olvasót, és helyette a Face ID-t alkalmazza, ami a felhasználók arcvonásait tanulmányozza az azonosítás során. Ezt sokan szomorúan vették tudomásul, de most olyan szabadalmak bukkantak fel, amik alapján reménykedni lehet abban, hogy a vállalat már dolgozik az ujjlenyomat-olvasó visszavezetésén.

Egyfajta ultrahangos megoldást védetett le az Apple, ami a leírása szerint úgy hozza létre a digitális azonosítókat, hogy valamiféle akusztikus átalakító egység az elektronikus szignált mechanikus energiává konvertálja. Amennyiben a felhasználó az ujját nyomja a megjelenítőre, akkor az eszköz egy nagy felbontású képet tud létrehozni az ujjbegy felületéről, és a későbbiekben ezt használhatja majd az azonosítási folyamatok során. Viszont az Apple úgy írta le a technológiát, hogy az nem korlátozódik kizárólag az ujjlenyomatokra.

Galéria megnyitása

A szabadalomban foglalt szenzor adott esetben képes lehet rögzíteni akár a tenyér mintáját, az arcvonásokat, ráncokat vagy éppen akár a fül alakját, ha a felhasználó úgy kívánja. A fül alapú azonosítás például jól jöhetne hívásfogadáshoz beállítva, így a készülék csak a tulajdonosának engedné, hogy felvegye a befutó hívásokat. És még ennél is több potenciál lehet a technológiában, ez ugyanis a szabadalom alapján még az egészségügyi információkat is meghatározhatná, fel tudná mérni a légzés- és a szívritmust. Így ezzel a megoldással egyszerre több extra funkciót lehetne beintegrálni az iPhone-okba.

Galéria megnyitása

Nagyon érdekesnek tűnik az Apple elképzelése, de azt meg kell jegyezni, hogy nem feltétlenül érdemes abban reménykedni, hogy már jövőre ilyen érzékelőt kapnak az okostelefonok. Ennek a szabadalomnak a leírása 2016 második felében született meg, akkortájt, amikor az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus debütált. És azóta nem valósult meg, hanem a Face ID nyert teret, de idővel talán tényleg be fog kerülni ez a fajta eljárás is az iPhone-okba, és nem kell majd kizárólag a Face ID-ra korlátozódni a biometrikus azonosítás beállításakor.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap