Exkluzivitást kapott az ASUS a 144 Hz-es 3 ms-os notebook panelekre

A tajvani gyártó támogatta az új panelek kutatásával és fejlesztésével kapcsolatos munkálatokat, amit az AU Optronics vezetése exkluzivitással hálál meg.

Exkluzivitást kapott az ASUS a 144 Hz-es 3 ms-os notebook panelekre

A jelek szerint elsőként az ASUS alkalmazhatja az AU Optronics speciális, kifejezetten gamer noteszgépekhez készített paneljét, amely 144 Hz-es maximális képfrissítési rátát kínál, válaszideje pedig extrém ilyen környezetben extrém alacsonynak számít: mindössze 3 ezredmásodeprc.

Az új panel a gyártó több gamer noteszgépén is feltűnik az elkövetkező hónapok során, így például a RoG GL504 Scar II, a Hero II és a Zephyrus GM501 is megkapja – ezek ráadásul mindannyian vékony kávával érkeznek. Hogy miért jár exkluzivitás az ASUS számára? Lényegében azért, mert a gyártó támogatta az új panellel kapcsolatos kutatásokat és fejlesztéseket, így cserébe egy évnyi exkluzív használati jogot nyert. Ez a riválisok számára aligha jó hír, hiszen az exkluzivitás jóvoltából sem a Gigabyte, sem az MSI, sem pedig egyéb gyártók nem férhetnek hozzá a 144 Hz-es 3 ms-os gamer kijelzőpanelekhez. Tehát vagy kivárják az exkluzív időszak leteltét, vagy pedig egyéb kijelzőket építenek következő generációs termékeikbe.

Galéria megnyitásaA hoppon maradt gyártók persze még így is fordulhatnának hasonló megoldásért a többi kijelzőgyártó vállalathoz, hiszen az AU Optronics mellett a BOE Display, az LG Philips, a Samsung és a Sharp is készít kijelző paneleket, csak egyelőre egyikük sem kínál olyan 144 Hz-es gamer notebook panelt, ami 3 ezredmásodperces válaszidővel rendelkezik – a forgalomban lévő legjobb példányoknál is nagyobb, 7 ezredmásodperces válaszidővel kell beérniük a megrendelőknek. Ilyen 144 Hz-es 7 ms-os panel lapul például a Gigabyte Aero 15X és az MSI GS65 fedélzetén is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward