Exkluzív felvételeken az állítólagos Nokia 9

Exkluzív felvételeken az állítólagos Nokia 9

Már több mint egy éve annak, hogy a Nokia 9 érkezésével kapcsolatban az első pletykák szárnyra kaptak, de a HMD Global továbbra sem mutatott be ilyen néven készüléket. Viszont egyre biztosabbnak tűnik az eszköz érkezése, amiről a napokban az OnLeans és a 91Mobiles renderelt képeket és videót tett közzé.

A várakozások szerint a szerkezet egy rendkívül összetett kamerarendszerrel kerül majd bemutatásra, amelynél már nemcsak a Carl Zeiss márkanév lesz olvasható a hátlapon, hanem a korábban elismertségnek örvendő PureView felirat is vissza fog térni. (A „PureView kamerával” szerelt Nokiák még mai viszonylatban is jó fotósnak tekinthetők.) Az eddig napvilágot látott információk alapján a Nokia 9 hátoldalán nem kevesebb mint 5 kamera lesz elhelyezve, valamint akad majd egy LED-es segédfény, ami az éjszakai, illetve sötétben fotózásnál, videózásnál jöhet majd igazán jól, és biztosított lehet egy infrás egység is, ez pedig az automatikus fókuszálást segítheti. Mindegyik egység egy-egy fémes hatást keltő gyűrűbe lehet foglalva, és kör alakba rendeződhetnek majd az okostelefon hátán.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A renderek alapján vékony lesz a kijelző körüli keret, de nem fog beszállni a Nokia 9 a „kávamentes” mobilok párviadalába, és egy normál frontkamerával lesz ellátva. A megjelenítő elvileg 5,9 hüvelykes képátlóval szolgálhat majd, nem lesz rajta bemetszés, a képaránya pedig 18:9-es (2:1) formát ölthet. A szóbeszéd szerint 1440p-s felbontással szolgálhat, így rendkívül részletgazdag képet tárhat majd a jövendőbeli tulajdonosok elé. A házon ujjelnyomat-olvasó nem látható, így ez talán a kijelzőbe lesz bújtatva, ahogy azt mostanra már egészen sok okostelefonnál láthattuk. A képeken látható, hogy a szerkezet C-típusú USB aljzatot kaphat, és sajnos nem lesz a keretén 3,5 milliméteres csatlakozó, szóval a vezetékes fej- és fülhallgatókat az USB kihasználásával lehet majd hozzá kapcsolni. A hátlap üvegborítást kaphat, és feltehetően ennek is köszönhetően lesz vezeték nélküli töltés támogatás is. A pletykák szerint a termék egy 4150 milliamperes telepet kaphat, ami nagyon örömteli lenne, hiszen így remek üzemidővel szolgálhatna. És állítólag kapni fog IP besorolást, a háza pedig 155 x 75 x 7,9 milliméteres lehet.

Fontos azt elmondani, hogy hivatalos információ továbbra sincs a Nokia 9 kapcsán, csak pletykák szintjén beszélhetünk a termékről, amit régóta vár a közönség. Remélhetőleg ez a masina nem fog abba a hibába esni a fejlesztés csúszása miatt, amibe a Nokia 8 Sirocco esett az év elején, hogy az előző generációs rendszerchipre épül. Márpedig úgy fest, hogy könnyen hasonló helyzetben találhatja magát. A jelek szerint a Nokia 9 idén sem fog kereskedelmi forgalomba kerülni, de a fejlesztése már folyamatban van az aktuálisan elérhető komponensekkel, így elképzelhető, hogy a Snapdragon 845 mobilplatformmal fog debütálni 2019-ben.

A Nokia 9 napjaink egyik legjobban várt készüléke, ami részben annak is betudható, hogy már nagyon hosszú ideje pletyka tárgya az érkezése, és a rendkívül összetett kamerarendszer is sokak érdeklődését keltette fel. Kíváncsian várjuk, hogy tényleg a fenti formában érkezik-e, és hogy mikor készülhet el, kerülhet a boltok polcaira.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap