Esportolóknak készült a legújabb 165 Hz-es ASUS monitor

A G-Sync támogatással érkező újdonság a 2016-os PG278QR-hez képest néhány területen fejlődött.

Esportolóknak készült a legújabb 165 Hz-es ASUS monitor

Az ASUS egy új RoG Swift sorozatú monitor piacra dobására készül, amely elsősorban ez eSportok szerelmeseit veszi célba a maga 165 Hz-es képfrissítési rátájával és gyors paneljével. A PG278QE típusjelzéssel ellátott modell alapját egy 2560 x 1440 pixeles natív felbontással dolgozó panel adja, ami az adatok alapján TN+Film technológia köré épül, hiszen 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szöggel rendelkezik. A G-Sync támogatással is ellátott újdonság a jelek szerint a 2016-ban piacra dobott PG278QR utódjaként érkezik, ami anno ugyancsak TN+Film panellel jelent meg.

Galéria megnyitása

Az új modell 1000:1 tipikus kontrasztarány, 350 cd/m2-es maximális fényerősség és 1 ezredmásodperced GtG válaszidő mellett dolgozik, videó bemenetei között pedig egy HDMI 1.4-es és egy DisplayPort 1.2-es csatlakozó sorakozik. Ahhoz, hogy a 165 Hz-es maximális képfrissítési rátát elérhessük, DisplayPort videó bemenetet kell használni. A játékosok örülni fognak neki, hogy az új monitor tartalmaz fejhallgató kimenetet, valamint egy kétportos USB 3.0-s hubot is – utóbbira a gamer billentyűzet és a gamer egér könnyedén csatlakozhat. A fedélzetről természetesen a szokásos gamer funkciók sem hiányoznak, így a GamePlus OSD szolgáltatás mellett a GameVisual profilok is jelen vannak a kínálatban, sőt, még ULMB támogatás is jár az új monitorhoz. A szemek védelméről villódzás-mentesen dolgozó háttérvilágítás gondoskodik, ami hosszabb játék alkalmával kevésbé fárasztja el a játékos szemeit, mint a hagyományos, PWM alapú szabályozást használó termékek. Ezzel együtt a kékfény-kibocsátás csökkentésével is próbál gondoskodni a termék a szemek kíméléséről.

Galéria megnyitása

A mindössze 6 milliméter széles oldalsó és felső kerettel rendelkező monitor egy kellően jól testreszabható állványt kapott, ami a kijelző döntését (+5/-33 fok), elforgatását (+/-90 fok), illetve magasságának állítását (0-130 mm) teszi lehetővé, vagyis ezen a téren mindenképpen fejlődött az újdonság fentebb említett elődjéhez képest. A pivot/portré mód természetesen most is rendelkezésre áll.

Galéria megnyitása

Az ASUS RoG Swift PG278QE rövidesen megjelenhet kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói áráról azonban egyelőre nem tett említést a gyártó. Mivel az elődmodell 699 dollárba került anno, az újdonság pedig csak néhány területen különbözik tőle (+ 1 USB port, fejlettebb állvány), így jó eséllyel ez a modell is hasonló árszinten helyezkedhet el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap