ESport történelmet írt a kínai csapat a Dota 2 bajnokságon

Az eSportok történetének eddigi legnagyobb nyereményét nyerte a Newbee.

ESport történelmet írt a kínai csapat a Dota 2 bajnokságon

A Dota 2 International verseny és a hozzá kapcsolódó rendezvények a Valve városában, Seattle-ben kerültek idén megrendezésre. A Dota 2 népszerűsége mellett a versenyt a Valve által letett 1,6 millió dolláros nyereményalap tette még vonzóbbá az eSport rajongók körében, ezt a nem csekély összeget aztán még tovább növelték a Compendium eladásokból, így az összes nyeremény teljes összege 10 930 814 dollár lett.

A verseny első helyezettje, a kínai Newbee csapat lett, amelynek boldog tagjai 5 028 174 dollárt vihettek haza együtt. Az öt tagból (Chen "Hao" Zhiha, Zhang "Mu" Pan, Zhang "xiao8" Ning, Wang "Banana" Jiao és Wang "Sansheng" Zhaohui) álló csapat ellenfele a fináléban a szintén kínai ViCi Gaming volt. Az első összecsapásuk után még senki sem fogadott volna a Newbee-ra, azt a meccset még a ViCi dominálta. Az is kérdéses volt, hogy a Newbee ki tud-e még hozni egyáltalán valamit a dologból. A fiúk aztán gyorsan összekapták magukat és onnantól nagyszerűen játszottak.

A ViCi Gaming csapatnak sem kellett azért szomorkodnia, ők 1 475 660 dollárt kaptak a második helyért. A díjakra az utánuk végző csapatok sem panaszkodhattak, még a hetedik-nyolcadik helyezettek is több mint 500 000 dollárt kaptak csapatonként. A fináléban lejátszott öt meccs közül négyet meg lehet nézni felvételről a Dota 2 hivatalos oldalán.

A győztes csapat (forrás: Dota 2 blog)

Kapcsolódó cikkeink:

Dota 2 eligazítás kezdőknek - vágjunk bele a MOBA-műfajba!

[link href="https://ipon.hu/hir/dota_2_bajnoksag_rekord_dijazas_es_kozertheto_kozvetites/30300" target="_blank"]Dota 2 bajnokság: Rekord díjazás és közérthető közvetítés

[/link]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward