Erőteljesebb fellépést sürgetnek a kalózkodás ellen

Howard Berman képviselő felszólalt a Digital Millennium Copyright Act (DMCA) szigorítása érdekében, mivel az véleménye szerint egyszerűen nem elég erőteljes (dacára annak, hogy már jelen állapotában is igen gyakran tiltakoznak annak túlzó jellege miatt).

Erőteljesebb fellépést sürgetnek a kalózkodás ellen

Howard Berman képviselő felszólalt a Digital Millennium Copyright Act (DMCA) szigorítása érdekében, mivel az véleménye szerint egyszerűen nem elég erőteljes (dacára annak, hogy már jelen állapotában is igen gyakran tiltakoznak annak túlzó jellege miatt). Berman a PRO-IP törvénytervezet meghallgatását felügyeli, amely elfogadása esetén súlyosbíthatná a jogsértés okozta károk törvényes értelmezhetőségét és még egy szellemi tulajdon végrehajtói hivatalt is felállíthatna az Igazságügyi Minisztériumon belül. Mielőtt a megkezdődtek volna a tanúkihallgatások, Berman elismerte, hogy szándékában áll megváltoztatni a szerzői jogi törvény egyes elemeit a DMCA szigorítása érdekében.

Példaként említette azt is, hogy az internet-szolgáltatók hálózatain terjedő anyagokra nem kellene kiterjeszteni a "Biztonságos Menedék" (az USA Kereskedelmi Minisztériumának fogyasztói információk megóvásáról szóló programja) védelmét és hogy a Kongresszusnak egyes esetekben legalizálnia kell a különböző szűrőtechnológiák alkalmazását. Berman emellett szorgalmazza a "a tartalom eltávolítására irányuló felszólítások hatékonyságának" felülvizsgálatát is, amely nézete több, mint valószínű, hogy a médiaóriás Viacomtól származik, amely erőteljes propagálója a szigorított DRM-alkalmazásnak és jelenleg is pereli a YouTube-ot annak ellenére, hogy az hajlandó azonnal eltávolítani az oldaláról minden jogsértő anyagot, amint erre felszólítást kap. Philippe Dauman, a Viacom vezérigazgatója már korábban is kifejtette álláspontját különböző üzleti lobbicsoportoknak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward