Erőszakos videojáték adó?

Oklahomában adóztatni akarták az erőszakos videojátékokat, de szerencsére nem lett belőle semmi.

Erőszakos videojáték adó?

Oklahomában törvényjavaslatot nyújtottak be az erőszakos videojátékok megadóztatására. Az adó 1%-os lett volna, és a belőle befolyt összeget két gyermekvédelmi alapítvány kapta volna meg, az egyik a gyerekkori elhízás ellen szervez spotprogramokat, a másik az iskolában egymást terrorizáló gyerekek cselekedeteit hivatott megakadályozni.

A rendkívül intelligensen megfogalmazott beadvány az erőszakos videojáték kategóriába sorolt volna minden Teen (13+), Mature (17+) és Adult Only (18+) besorolású játékot. Ez alapján "erőszakosnak" számított volna a Dance Central 2, az Ultimate Card Games és a Zumba Fittness 2 is.

Manveer Heir, a Mass Effect 3 egyik dizájnere így kommentálta az esetet Twitteren: "Oklahoma 1% adó kivetését indítványozta az erőszakos játékokra. Indítványozhatok 1% adó kivetést a *** hülye ötletekre, amelyek még alkotmányellenesek is?"

A beadványt az ezzel foglalkozó bizottság leszavazta. 2008-ban New Mexico államban már próbálkoztak hasonlóval, szerencsére ott is sikertelenül. Kaliforniában az a nagy port kavart javaslat is megbukott, amely tiltani akarta, hogy a fiatalkorúak erőszakos vieojátékokat vásárolhassanak. A hivatalos állami statisztikák szerint a fiatalkorú bűnözés erősen csökkenő tendenciát mutat az Egyesült Államokban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward