Erőszakkal fenyegették a játékkritikust, szólt a szülőknek

Alanah Pearce rájött, hogyan tud a legjobban visszavágni azoknak, akik nemi erőszakkal fenyegetik őt.

Erőszakkal fenyegették a játékkritikust, szólt a szülőknek

Alanah Pearce egy 21 éves lány, aki az ausztráliai Brisbane-ben él, és a helyi rádió- és tévéadónak szokott játékteszteket készíteni. Azonban, ahogy az a modern, internettel átitatott világban lenni szokott, tevékenysége és női mivolta azt vonja maga után, hogy "rape threat"-eket kap folyamatosan, vagyis azzal fenyegetik, hogy ha folytatja, amit csinál, akkor bizony nemi erőszak áldozata lesz.

Mivel Alanah nagyon okosan tudja, hogy az ilyen fenyegetések jelentős része fiatal fiúktól érkezik, úgy döntött, hogy egy olyan módszert próbál ki, amire korábban még senki nem gondolt: értesíti az anyukákat! Hiszen mi lenne félelmetesebb ilyen esetben egy fiatal fiú számára, mint az erőszakos beszóláson felháborodott anyuka.

Alanah eleve a hivatalos Facebook oldalán kapja a legtöbb fenyegetést, de előfordult, hogy a Twitteren érkezett erőszakos üzenetek íróit is le tudta nyomozni Facebookon, onnantól pedig már viszonylag egyszerű kideríteni az anyuka kilétét. Ezt követően a kritikus képernyőfotókat küldött a szülőnek csemetéje tevékenységéről.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward