Erős negyedévet, de gyenge évet zárt az Nvidia

A negyedik negyedéves eredmények nagyon szépek lettek, különösen a Datacenter részleg remekelt, ám a teljes pénzügyi év teljesítménye már nem ennyire rózsás.

Erős negyedévet, de gyenge évet zárt az Nvidia

Az Nvidiánál nemrégiben ért véget a 2020-as pénzügyi év negyedik negyedéve, valamint a teljes pénzügyi év is lezárult, így érdekes adatok láttak napvilágot, amelyek felemás képet festenek a vállalat teljesítményéről. A negyedik negyedéves számok igazából kedvezőek, ugyanis nagyon erős negyedévről árulkodnak, viszont az egész éves teljesítmény már nem ilyen rózsás, ugyanis a 2019-es pénzügyi évhez képest több területen is jelentős visszaesés mutatkozik.

Galéria megnyitása

Ha a negyedik negyedévet nézzük, azt láthatjuk, hogy a 3,105 milliárd dolláros teljes árbevétel éves szinten 41%-os, negyedéves szinten pedig 3%-os növekedést képvisel. A profit szintén kedvezően alakult, ugyanis a 950 millió dolláros érték éves szinten 68%-os, negyedéves szinten pedig 6%-os előrelépést jelent. A részvényenkénti nyereség hasonló mértékű növekedést produkált, azaz igen kedvezőek az adatok.

Galéria megnyitása

Az egyes részlegeket nézve már nem egyértelműen jó a kép. A Gaming divízió éves szinten ugyan 56%-os növekedést produkált, ám negyedéves szinten már 10%-os csökkenés mutatkozik. Kiválóan teljesített viszont a Datacenter részlet, ahol éves szinten 43%-os, negyedéves szinten pedig 33%-os gyarapodás figyelhető meg, ami lényegében annak köszönhető, hogy az adatközpontok szegmensében óriási az érdeklődés az Nvidia AI hardverei iránt. Az Automotive részlegnél stagnálást figyelhetünk meg, a Professional Visualization részleg pedig 2%-os és 13%-os növekedést pordukált negyedéves, illetve éves szinten. Az OEM&IP részlet esetében 6 és 31%-os növekedés mutatkozik negyedéves és éves bontásban, ami remek teljesítménynek tekinthető.

Galéria megnyitása

A teljes éves teljesítmény láttán némi üröm is vegyül az ürömbe, ugyanis az előző évhez képest 7%-kal csökkent a teljes árbevétel, míg a profit 32%-kal lett alacsonyabb. A kiváló negyedik negyedéves teljesítmény némileg tompította a kedvezőtlen hatást, de a teljes év így is gyengébbre sikerült, ami főként a kriptovaluta-bányászat megszűnésének köszönhető. Az év során a Datacenter bevételek sem nőttek jelentősebben, az OEM&IP bevételek pedig elég komoly mértékben csökkentek, csak úgy, ahogy a Gaming részleg bevételei is. Ezt némileg ellensúlyozta az Automotive részlet 9%-os és a Professional Visualization részleg 9%-os növekedése, ám ezek nem voltak elegendőek ahhoz, hogy az előző évhez képest emelkedjen a teljes árbevétel és a profit.

Galéria megnyitása

Az elkövetkező időszak sem kecsegtet semmi jóval, ugyanis a COVID-19 (Koronavírus) járvány miatt várhatóan csökkennek a kínai vásárlások, márpedig ez probléma, hiszen a gaming eladások 30%-át Kína generálja, így ha itt jelentős csökkenésre kerül sor, azt egészen biztosan megérzi majd az Nvidia negyedéves pénzügyi mérlege. Az aktuális pénzügyi negyedévre 3 milliárd dolláros teljes árbevételt és 65%-os bruttó árrést vár a vállalat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap