Erős Chromecast riválist mutatott be az Amazon

1GB memóriát és kétmagos processzort kapott az újdonság.

Erős Chromecast riválist mutatott be az Amazon

Az utóbbi időszakban meglehetősen sok riválist kapott a Google Chromecast, ami egyébként méltán népszerű a felhasználók körében. Néhány hete a Microsoft mutatta be saját megoldást, majd a Mozilla is előrukkolt egy érdekességgel, ami a Matchstick névre hallgat. Most az Amazon is bemutatta Chromecast-riválisát, ami nem túl meglepő módon a Fire TV Stick nevet kapta.

A 39 dolláros apróság összességében erősebb hardverrel és jobb szolgáltatásokkal rendelkezik, mint a Google Chromecast: a Fire TV Stick háza kétmagos SoC egységet rejt, amihez 1 GB-nyi fedélzeti memória és 8 GB-nyi tárhely is tartozik. Ennek fényében az Amazon terméke négyszer több tárhellyel és kétszer több memóriával száll harcba a felhasználók kegyeiért, mint a Chromecast. További fontos különbség, hogy a Fire TV Stick kétsávos, kétantennás WiFi vezérlőt is kapott, ami jobb teljesítményt kínál és stabilabban működik.

A pendrive-méretű apróság mellé extraként jár távirányító, de opcionálisan akár játékvezérlőt is rendelhetünk hozzá. A Fire TV Stick szoftverének felhasználói kezelőfelülete gyakorlatilag ugyanolyan, mint amilyet a Fire TV box esetében már használ a vállalat. Az Amazon szerint a termékhez akár okostelefonunk is használható távirányítóként, és hangalapú kereséseket is indíthatunk vele – maga a gyári távirányító azonban sajnos nem támogatja utóbbi funkciót, nem úgy, mint a Fire TV esetében. A Fire TV Stick egyébként akár 1080p-s tartalmak megjelenítésére is képes, audió terén pedig akár a 7.1 csatornás Dolby Digital Plus tartalmakkal is elbánik.

A Fire TV Stick november 19-én válik elérhetővé, de első körben az Amazon hozzánk nem szállít majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward