Érkezőben az asztali Radeon RX 5300?

Az új videokártya a GeekBench adatbázisában már felbukkant, az viszont még kérdéses, hogy önállóan is forgalomba kerül-e, vagy csak az OEM partnerek kapják meg.

Érkezőben az asztali Radeon RX 5300?

A GeekBench adatbázisában egy érdekes bejegyzés tűnt fel, ami hivatalosan még nem mutatkozott. Lényegében a Radeon RX sorozat belépőszintű tagjáról, a Radeon RX 5300-as modellről van szó, ami jó eséllyel csak az OEM partnerek számára lesz elérhető, kereskedelmi forgalomba önálló módon nem kerül, legalábbis eleinte. Az eszközazonosító alapján biztosan a Radeon RX 5300-ról van szó, legalábbis a lelkes detektív, Komachi Ensaka ezt állítja

Az „AMD 7340:CF” eszközazonosítóval ellátott videokártya a jelek szerint egy asztali megoldás lesz, legalábbis az aktuális információk mindenképpen erre utalnak. A GeekBench OpenCL tesztkomponense a GPU-t is képes volt azonosítani: az adatok alapján egy 24 CU tömbbel ellátott grafikus processzorról van szó, ami összesen 1536 aktív stream egységgel rendelkezik. A fedélzeti memória 96-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GPU-hoz, 3 GB-nyi kapacitással rendelkezik, típusa pedig GDDR6.

Galéria megnyitása

A VRAM effektív órajeléről sajnos nem esett szó. Az új videokártya az említett paraméterek alapján memória-alrendszer terén ugyanazt nyújtja, mint korábban már bemutatott hivatalos társa, viszont a GPU itt a 7 nm-es NAVI 14-es lapkát használja – ugyanazt, amit a Radeon RX 5500-as sorozatnál is bevetnek, csak kevesebb aktív erőforrás áll rendelkezésre.

Arról egyelőre nincs hír, hogy az új videokártya mikor jelenhet meg kereskedelmi forgalomban, valamint az is rejtély, önálló formában felkerülhet-e a boltok polcaira. Idővel minden kérdésre érkezhet válasz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap