Érkező Ampere sorozatú GeForce-okról kotyogott ki infókat a Gigabyte

A vállalat csak az Nvidia új akcióját szerette volna népszerűsíteni a táblázattal, ám olyan modellek is szerepeltek benne, amelyekről még nem lenne szabad nyíltan beszélni.

Érkező Ampere sorozatú GeForce-okról kotyogott ki infókat a Gigabyte

A Gigabyte egy külön weboldalon keresztül ismertette, mely GeForce RTX 3000-es sorozatú videokártyák vesznek részt az Nvidia akciójában, amelynek keretén belül Watch Dogs Legion + GeForce NOW csomaghoz lehet jutni hozzájuk. A listán számos olyan modell szerepelt, amelyek érkezéséről már értesülhettünk az elmúlt hetek folyamán, ám a vállalatnál elkövettek egy elég súlyos hibát: a táblázatból nem távolították el azoknak a modelleknek a termékkódját, amelyekről egyelőre nem szabadna említést tenni, hiszen ezeket majd csak később jelentik be hivatalosan.

Galéria megnyitásaAz egyik érkező újdonság a GeForce RTX 3080 speciális, 20 GB-nyi fedélzeti memóriával ellátott kiadása lesz, ami a 10 GB-os GeForce RTX 3080 és a 24 GB-os GeForce RTX 3090 közé érkezhet. Mivel a két termék között elég nagy szakadék van, már ami az árazást illeti, az új modellnek bőven van létjogosultsága, az viszont már más kérdés, hogy érdemes-e 20 GB-nyi memóriában gondolkodni.

Erről várhatóan a héten érkező tesztek rántják le a leplet, amelyek megmutatják, mekkora teljesítménykülönbség mutatkozik a valóságban a GeForce RTX 3080 és a GeForce RTX 3090 között. Az új modell egyébként jó eséllyel ugyanazt a megoldást használja majd az extra 10 GB-nyi VRAM bevetésére, mint a GeForce RTX 3090: a NYÁK egyik oldalán 10 GB-nyi, a másik oldalán pedig újabb 10 GB-nyi VRAM kap helyet, az egyes chipek pedig kettesével kapcsolódnak majd a 32-bites memóriacsatornákra.

A listán találkozhatunk még egy másik érdekességgel, a 16 GB-os GeForce RTX 3070-es videokártyával is, amelyből egyelőre csak a 8 GB-os változat mutatkozott be hivatalosan. Mind a 20 GB-os RTX 3080, mind pedig a 16 GB-os RTX 3070 termékkódjában szerepel egy „S” betű is, ami arra utalhat, hogy ezek a modellek a „Super” sorozatot erősíthetik.

Végül, de cseppet sem utolsó sorban egy 8 GB-os GeForce RTX 3060-as modell is helyet foglal a listán, amelynek termékkódjában szintén jelen van az említett „S” betű. Az persze egyelőre nem világos, hogy az új videokártyák pontosan mikor mutatkoznak be, valamint az is rejtély, miért rejtegeti őket az Nvidia. Hogy ezekkel a modellekkel már az RDNA 2 alapú NAVI videokártyákra szeretnének-e reagálni? Ez sincs kizárva, ám ez egyelőre csak találgatás – majd a hivatalos tájékoztatóból derülhet ki, pontosan milyen céllal érkeznek ezek a videokártyák, és milyen árszinteket foglalnak el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap