Érkeznek az SGX támogatással ellátott Skylake processzorok

Az új processzorok új S-Spec kódot kapnak, de lapkaszinten nem különböznek majd elődeiktől, így BIOS frissítés nélkül alkalmazhatóak lesznek.

Érkeznek az SGX támogatással ellátott Skylake processzorok

Az Intel Software Guard Extensions (SGX) névre hallgató utasításkészlete először a Haswell sorozat tagjainál vált elérhetővé. Az SGX jóvoltából az alkalmazások fejlesztői nagyon fontos lehetőséghez jutnak: alkalmazásaik lefoglalhatnak maguknak privát memóriaterületet, amelyen biztonságosan tárolhatóak a kódok és az adatok, így garantálható az érzékeny adatok megbízható védelme – még akkor is, ha a támadó fizikailag közel kerül a rendszerhez, ezáltal direkt támadásokkal próbálhatja támadni a rendszermemóriát.

A fenti utasításkészlet a hatodik generációt képviselő Intel Skylake processzorok első szállítmányainál még nem volt engedélyezve. A legfrissebb gyártói tájékoztatás szerint viszont hamarosan érkeznek az első olyan Intel Skylake szállítmányok, amelyek már SGX támogatással is rendelkeznek – ezek a hónap végétől kezdve válhatnak elérhetővé.

A változás csak és kizárólag a Xeon E3-1200 v5-ös, Core i5-ös és Core i7-es sorozatok tagjait érinti. Az új, frissített modellek az eddig leszállított példányokhoz képest eltérő S-Spec kóddal rendelkeznek majd a könnyebb azonosíthatóság végett, viszont ettől eltekintve egyetlen téren sem különböznek az aktív SGX támogatással nem rendelkező processzoroktól. Az SGX támogatás aktiválása nem igényelt olyan lapkaszintű módosítást, ami miatt új steppingre lett volna szükség, így az Intel szerint az SGX támogatással ellátott processzorok használatához még csak BIOS frissítésre sincs szükség.

A frissített processzorok várhatóan október 26-tól kezdve lesznek elérhetőek a vásárlók számára, míg a partnereknél november 30-a után tűnhetnek fel az új processzorokkal szerelt rendszerek. Mivel az új processzorok szállításának megkezdéséhez semmiféle extra művelet elvégzésére nincs szükség – például újbóli minőségellenőrzésre vagy ismételt validációra –, így az átállás zökkenőmentes lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward