Érkeznek az Nvidia Super GPU-k a notebookokba

Ha valaki kiemelkedő grafikus teljesítményre vágyik laptop keretbe foglalva, akkor biztosan elégedett lesz.

Érkeznek az Nvidia Super GPU-k a notebookokba

Egy Nvidiához kötődő forrásból kiderült, hogy a vállalat már azon dolgozik, hogy felfrissítse a mobil grafikus egységeknek a palettáját, és ennek köszönhetően a mostani videokártyák bukkanhatnak majd fel a noteszgépek fedélzetén. Elvileg a vállalat a tavasszal keríthet majd sort erre a bejelentésre.

Az Nvidia jó mobilos megoldásokkal szolgál jelenleg is, de a mostani kínálata felett már tagadhatatlanul eljárt egy kicsit az idő – vannak még használatban Pascal alapú megoldások is új gamer notebookokoban. Ezzel a vállalat is tisztában van, és a jelek szerint azon munkálkodik egyebek mellett, hogy frissítse a komplett felhozatalát. Nemcsak a Super jelzővel illetett megoldások fognak tehát befutni a notebookok számára, hanem más modellek is.

A kiszivárgott információk alapján összesen akár hat különböző megoldás is a felszínre kerülhet. És mindegyiknek meglesz az az elődje, amit fel fog váltani nagyjából hasonló áron. Az újdonságok március 31-én mutatkozhatnak majd be, és áprilisban, valamint májusban kerülhetnek forgalomba már kész notebookok fedélzetén felhasználva. Egyes források szerint elképzelhető, hogy az Nvidia az Intellel egy időben fogja ezeket a megoldásokat elindítani. Az Inteltől a tizedik generációs CPU-k rajtjára várunk.

Galéria megnyitása

A GeForce GTX 1050 3 GB GDDR5 grafikus egység mobilos megfelelőjének a helyét az új információk alapján a GeForce GTX 1650 mobilos GPU fogja átvenni. Ennek a váltásnak meglenne az az előnye, hogy nem 3 GB memóriát kapnának a felhasználók, hanem 4GB GDDR6 érkezne. A GTX 1050 egy sokszor látott és alkalmazott egység volt, így valószínűleg a GeForce GTX 1650 is nagy népszerűségnek örvendhet majd. A Turing architektúrás megoldás nemcsak gyorsabb lesz, hanem jobb lehetőségeket is biztosíthat.

Eggyel fentebb kapcsolva tempóban, megérkezhet majd a GeForce GTX 1650 Ti grafikus egység mobilos variánsa, ami még a középkategóriás gamer noteszgépekben köszönhet majd vissza. Ez is a Turing alapot viszi már tovább, és ahogy az előbbi megoldásnak, úgy ennek is 4GB GDDR6 memória lesz majd a társaságában. A GTX 1650 Ti mobilos GPU már sokak igényét elégítheti ki szinte teljesen.

Azok a felhasználók, akik a lehető legjobb látványvilágot szeretnék a kezük alá kapni, a GeForce RTX 2060 6GB GDDR6 mobilos egységet várhatják tárt karokkal, és annak is talán a Super változatát. Ezen a ponton még nem teljesen tiszta a kép. Az új RTX 2060 változat révén biztosított lesz a Ray-Tracing támogatás is egyebek mellett, a 6 GB-nyi memória pedig jobbára elegendő lehet a Full HD-s panelekkel szerelt laptopokban.

A csúcshoz közel már biztosan megjelenik az első Super mobilos GPU a GeForce RTX 2070 Super 8GB GDDR6 révén, illetve jelen állás szerint itt lesz, még egy frissítet sima GeForce RTX 2070 8GB GDDR6 mobilos egység is. Az Nvidia a jelek szerint bőven szeretne mozgásteret biztosítani a notebookokat tervező partnereknek.

Akik pedig a lehető legjobb teljesítményre vágynak még egy laptopnál is, megkaphatják majd a GeForce RTX 2080 SUPER 8GB GDDR6 mobilos grafikus egységet. Ez már az eddigi mobilos GeForce RTX 2080-tól is nagyobb tempót tud majd biztosítani, miközben gondoskodik az olyan funkciók támogatásáról, mint a Ray-Tracing, és a kellően nagy VRAM révén pedig már a magasabb felbontást nyújtó, prémium notebookokban is gond nélkül helytállhat.

Reményeink szerint valóban megtartja majd az Nvidia az előző mobilos GPU-k árát az új egységek bevezetésével, és ebben az esetben a felhasználók a mostaniakhoz hasonló áron kaphatnának magasabb teljesítményt, ütőképesebb konfigurációkat. És egyébként nem kizárt, hogy az Nvidia azért is frissíti a kínálatát, mert ezzel már reflektálni fog azonnal az Intel által tervezett új generációs grafikus egységre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap