Érkeznek az Broadwell alapú Gigabyte BRIX PC-k

A friss konfigurációk kétféle magassággal érkeznek, és lesz köztük Core i7-es csúcsmodell is.

Érkeznek az Broadwell alapú Gigabyte BRIX PC-k

A Gigabyte frissítette népszerű kompakt asztali számítógépeinek kínálatát, így rövidesen az üzletek polcain is találkozhatunk a Broadwell alapú BRIX konfigurációkkal. Az új generációs termékek többféle adattároló-opcióval, illetve többféle processzorral is elérhetőek lesznek, felépítés tekintetében pedig ezúttal is kétféle kivitelben érkeznek: az egyik kompakt lesz, a másik pedig dupla magasságú. Előbbi csak mSATA alapú adattárolókat fogad, utóbbi azonban az mSATA mellett egy 2,5 hüvelykes SATA meghajtót is el tud szállásolni, hála az extra belső térnek.

A 33,9 milliméter magas változat

A kompakt és a magas példányok egyaránt elérhetőek lesznek Core i3-5010U és Core i5-5200U típusú Broadwell SoC egységgel, de a csúcskategóriás példány, amely Core i7-5500U SoC egységet alkalmaz, már csak kompakt kiszerelésben kerül az üzletek polcaira. Emiatt a csúcsmodell csak mSATA típusú adattárolót rejthet, 2,5 hüvelykes meghajtót nem, cserébe extraként kínál NFC támogatást, ami viszont hiánycikk a Core i3-as és Core i5-ös példányoknál.

A rendszermemória DDR3L So-DIMM memóriamodulok formájában érkezhet: a memóriamodulok két darab So-DIMM memóriafoglalatban foglalhatnak helyet. Mivel barebone, azaz félkész megoldásokról van szó, így az adattárolót és a rendszermemóriát a felhasználónak kell beszereznie, illetve beszerelnie. És a Windows 7 vagy Windows 8.1-es operációs rendszert is külön kell megvásárolni, de ez aligha meglepő.

A 46,8 milliméter magas változat

Mindegyik új BRIX PC Intel HD Graphics 5500-as videó vezérlővel érkezik, amelyhez HDMI vagy Mini-DisplayPort videó kimeneten keresztül csatlakozhatnak a megjelenítők. Az alapfelszereltség részét képezi még az Intel gyártmányú 802.11ac WiFi kártya is, amely Bluetooth 4.0-s vezérlővel kiegészítve érkezik – ez egy mPcie (NGFF 2230) slotot foglal el.

A VESA támogatás jóvoltából akár monitor hátuljára is felszerelhető BRIX PC-k minden esetben négy darab USB 3.0-s porttal rendelkeznek, HD audió vezérlőként pedig egy Realtek ALC283-as példányt alkalmaznak. A sorból természetesen a Gigabites Ethernet port sem hiányzik, ahogy az a fenti táblázatból is kiderül.

A Gigabyte bejelentéséből sajnos nem derül ki, hogy a frissített, Broadwell alapokon nyugvó apró asztali számítógépek pontosan mikor kerülnek az üzletek polcaira, így az is rejtély, pontosan mennyibe kerülnek majd az egyes példányok.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward