Érkeznek a női karaktermodellek a Rustba

És ezzel együtt az is, hogy mindenki a SteamID-je alapján kap egy karaktert örökre. Legyen az bármilyen nemű vagy bőrszínű.

Érkeznek a női karaktermodellek a Rustba

Élesedik a Rust legújabb nagy frissítése, aminek az egyik legfontosabb hozadéka, hogy bekerülnek a női karaktermodellek is - ezen kívül az összes modell grafikája javul. Ez azonban még nem minden, ugyanis szintén ezzel a frissítéssel élesedik, hogy a játék a SteamID-nk alapján rendeli hozzánk véglegesen, hogy női vagy férfi karakterrel játszhatunk, mint ahogy korábban már így működött a rendszer a bőrszín és a péniszméret esetében is.

Az intézkedés persze megosztó, és tudják ezt a fejlesztők is. Garry Newman elmondta, biztos benne, hogy sokan utálni fogják ezt az egészet, és nem érzik majd jól magukat, hogy olyan nemű karakterrel kell játszaniuk, amivel nem tudnak azonosulni. Hozzátette azonban, hogy nem biztos, hogy mindez hatalmas váltást fog jelenteni a játék számára összességében, hiszen sokan biztosan eddig is olyan nemű karakterrel voltak kénytelenek játszani, amivel nem tudnak azonosulni.

De miért van erre szükség? Miért nem engedik meg a játékosoknak, hogy testre szabhassák saját karaktereiket? Newman erre úgy válaszolt, hogy utálja a karakterkészítőket, és azt is utálja, hogy számos fejlesztő szinte csak ezt mutogatja a videókban, nem pedig magát a játékot. Ezen kívül Newman még egy dolgot utál: azt, hogy az online játékokban a karaktereket nem a külsejükről ismerjük fel, hanem a fejük felett lebegő névről.

"Végül arra jutottunk, hogy minden játékos kinézetét randomizáljuk, és hozzákötjük a felhasználói fiókjukhoz. Aztán megterveztünk számos fejtípust és egyéb egyedi dolgot, hogy mindenki máshogy nézzen ki és felismerhető legyen" - írja Newman.

Végső soron a kinézetünket a SteamID alapján randomizálja a játék. Newman szerint ez azért ideális, mert konzisztens és kiegyensúlyozott végeredményhez vezet, ami azt jelenti, hogy elméletileg a populáció fele nő, a fele pedig férfi lesz. A fejlesztő megerősítette, hogy a kapott karakterünk nem lesz megváltoztatható, azzal kell beérnünk, amit a rendszer kidobott nekünk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward