Shop menü

ÉRKEZIK EGY ÚJ C&C JÁTÉK, DE MÁR UTÁLJA MINDENKI

Az EA nem tud mit kezdeni a sorozattal, ezért kölcsönadta a Tencent egyik leányvállatának.
Török Roland
Török Roland
Érkezik egy új C&C játék, de már utálja mindenki

Annyira nagy kérés egy jó PC-s Command & Conquer játék? 

Úgy tűnik igen. Persze mindannyian nagyon örültünk a C&C Remastered játékoknak, hiszen ritka nagy odafigyeléssel újultak meg az eredeti játékok, másrészről viszont azóta se hallottunk semmit egy esetleges Red Alert 2 vagy Generals felújításról, vagy akár egy teljesen új érkező részről. 

Még mielőtt belemennék abba, hogy milyen lesz az új C&C játék, feleveníteném, hogy a fent említett C&C Remastered Collection annak idején azért készülhetett el, mert a Command & Conquer: Rivals fogadtatása olyan rossz lett a 2018-as E3-on, hogy az EA damage controlként adott zöld utat a régi játékok felújítására. A mobilos Rivals végül megjelent, összességében nem is lett egy rossz telefonos játék, számtalan honfitársunk játszik vele a mai napig, de a köztudatban természetesen már nincs benne. Egy közepesen jó stratégiai cím, aminek a fejlesztését az EA azóta egy külsős csapatra bízta. 

A most bemutatott C&C Legions pedig... nem tudok szavakhoz jutni... A Command & Conquer játékok miatt akartam újságíróvá válni, sok évig vezettem a magyar közösséget, így személyesen is érintettnek érzem magam... de kezdjük a hír feldolgozását az új GamesCom trailerrel, az nem árthat meg senkinek sem... 

A trailer értékelési aránya a cikk írásakor 926 like és 7,9 dislike, vagyis a történelem ismétli önmagát, a világ továbbra sem kér semmilyen telefonos C&C játékból. De mielőtt leírnánk végleg a címet, áldozzunk pár percet annak megismerésére. A C&C Legions egy Kínába licencelt, de az egész világon megjelenő telefonos C&C free to play játék, aminek a zárt béta tesztje már el is indult Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Mexikóban, Új-Zélandon és a Fülöp-szigeteken. Az európai indulás valamikor 2023 végén várható. 

A mobil stratégiai játék, a rendező, Anthony Crouts szerint gyors és kényelmes élményt kínál majd a játékosoknak, miközben ismerős C&C egységeket és hősöket irányíthatnak. A játékmenet PVP és PVE csatákat egyaránt támogat majd, a Tiberium gyűjtésével pedig fejlődhetünk és sereget építhetünk. A globális térképen a többi játékossal együtt harcolhatunk, szövetségbe léphetünk velük vagy éppen összeesküdhetünk majd a győzelem érdekében.  

A sztori szerint a harmadik Tiberium háború végén CABAL újra támadásba lendül az emberiség ellen a kiborg seregével... de ha valaki ismeri a második és a harmadik Tiberium háború történetét, akkor tudja jól, hogy ez forgatókönyv lehetetlen és elég nagy hülyeség, egyszeri végigjátszás után bármelyik közepes rajongó jobb sztorit írt volna hozzá. A gameplay videót megtekintve viszont egyértelműen láthatjuk, hogy ez akár egy promóciós videó is lehet a Tempest Rising megvásárlása mellett.  

Mint látható a játék kölcsönzi a Tiberium Wars zenéit és egységeit, de mindezt a mobilos össze vissza gombokat nyomkodós, láda nyitogatós, majd később pénz könyörgő játékmódja mellett. A vizualitása és körítése nem is tűnik rossznak, egészen látványos a menü és a játék is, csak a harc tűnik pont olyannak, aminek távolról sincs köze a Command & Conquer sorozathoz. 

A játék ráadásul eléggé sokat inspirálódik a Halo-ból is. Igazából már a fenti trailer is eléggé hasonlít a Halo Wars 2 E3-as bemutatkozó videójára, amit alább megtekinthettek. Egy videós viszont konkrétan Halo Reach-ből átmászott spártait talált benne

A játék mindentől függetlenül lehet jó, de miért nem lehetett egy rendes C&C-vel együtt bejelenteni? A márka ereje egyértelműen nem olyan hívogató, mint tíz évvel ezelőtt, akik ismerik a Command & Conquer nevet, aligha fognak tömegével rárepülni erre a játékra. Ennek fényében érthetetlen, hogy miért kell kitenni egy új játékot annak, hogy azelőtt utálják, minthogy megjelenjen. Alig 5 éve fürdött be az EA a C&C Rivals mobiljátékkal, miért hitte bárki a világon, hogy a C&C cím olyan reklámerővel bír, hogy emiatt sikeres lehet a játék? 

Nem tudjuk mi lesz ennek a játéknak a sorsa, de a Tempest Rising nem jelenhet meg elég hamar.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére