Érkezik az LG első 8K-s QNED televíziója Mini LED alapon

A termék a prémium LCD vonalat emeli az eddiginél is magasabb szintre a vállalatnál.

Érkezik az LG első 8K-s QNED televíziója Mini LED alapon

Az LG az OLED televíziókkal nagyot nyert, elképesztően nagy piaci részesedésre tett szert a felsőkategóriában ezzel a megoldással. De szó nincs arról, hogy a vállalat hátradőlne és élvezné a helyzetét, hanem folyamatosan dolgozik még az LCD technológia gondozásán is egyebek mellett.

Ezúttal arról számolhatunk be, hogy a vállalat a CES keretében elhozza a világ első QNED Mini LED tévéjét, aminek a neve részben zavarba ejtő lett, de igazából nem árul zsákbamacskát. A vállalat sajtóanyagából az nem derült ki, hogy a QNED egészen pontosan honnan ered, de mivel más cég is dolgozik ilyen megoldáson, így igazából nem titok, hogy a Quantum Nano Emitting Diode rövidítéséről van szó, és a lényeg egyébként a Mini LED technológia a felhasználók szempontjából, ezt pedig már kiemelte a vállalat.

Egy olyan televíziószéria lesz ez a NanoCell és az OLED mellett, ami ugyan LCD alapot alkalmaz, de minden eddiginél fejlettebb, Mini LED technológiás világítással rendelkezik. Külön kiemelte az LG ennél a megoldásnál, hogy kifejezetten prémiumligás LCD létrehozása volt a célja a tervezőknek, és ezt a törekvést sikerrel érték el a vállalat elmondása alapján. Aminek az első kész terméke hamarosan el is érhető, és eléggé nívós paraméterekkel rendelkezik.

Az LG innovatív Mini LED háttérvilágításának a lényege az, hogy elképesztően sok dióda van szorosan összefűzve, hogy ezáltal érjen el olyan látványvilágot a készülék, ami szinte teljesen mentes a szembetűnő felhősödéstől és más megjelenítési „hibáktól”. Azt nem közölte pontosan az LG, hogy mekkorák a Mini LED-ek, illetve milyen sűrűséggel helyezkednek el pontosan a háttérben, de a csúcstévében közel 30 ezerre tehető ezeknek a száma. És nagyjából 2500 egyedileg vezérelhető zónára vannak felosztva az egységek.

Galéria megnyitása

A QNED Mini LED tévék esetében az LG 1 000 000:1 kontrasztarányról beszélt, és többször elmondta, hogy a csúcsfény elképesztően erős lehet. Számszerűsíteni viszont ezt már elfelejtette a vállalat, így nem tudjuk összevetni a készülék fényerejét más gyártók felsőkategóriás LCD TV készülékével. A színhűség állítólag hihetetlenül jó lesz itt, és a feketék is szinte tökéletesek lehetnek majd.

Az LG semmit nem szeretett volna a véletlenre bízni, ezért a QNED Mini LED televízióját a csúcskategóriában küldi bevetésre. Egy igencsak nagy, 86 hüvelykes képátlóval rendelkező tévéről lesz itt szó, ami 8K Ultra HD felbontással fog szolgálni. Tehát hozzávetőlegesen 33 millió képpont elevenedik majd meg a közel 30 ezer apró fényforrás elé kifeszítve, hogy lélegzetelállító látványban részesítse az érdeklődőket. És, ha hihetünk az LG-nek, akkor a vállalat minden korábbi LCD tévéjét überelni fogja majd ez a termék. Itt a HDR támogatás megléte már nem kérdés, és lesz 120 Hz támogatás is MEMC technológiával a döbbenetes sima és természetes mozgásért.

Galéria megnyitása

Itt mindent bevet az LG tökéletesen kombinálva, szóval Quantum Dot és a NanoCell esetében használt különböző megoldások egyaránt biztosítottak minden QNED Mini LED TV esetében. És jelen állás szerint összesen legalább tíz különböző modellre lehet számítani eltérő méretekkel és felbontásokkal. A 8K Ultra HD még nem lesz általános a prémium LCD esetében, az olcsóbb modellek között lesznek továbbra is 4K UHD minőséggel kecsegtető eszközök.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy mennyibe kerül majd az LG által megalkotott 86 hüvelykes, 8K Ultra HD QNED Mini LED televízió, de abban egészen biztosak vagyunk, hogy milliós összeg szerepel majd a neve mellett a hazai boltok polcain. Jelenleg itthon a cég által forgalmazott 75 colos 8K NanoCell is meghaladja a milliós tételt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap