Érkezik az 5G-s Mate 20 X

Érkezik az 5G-s Mate 20 X

A Huawei az elmúlt év végén rukkolt elő a Mate 20 X okostelefonnal, ami már tényleg akkora kijelzőt kapott, hogy akár táblagépnek is elmenne. Most pedig több információ is arra utal, hogy érkezik ennek a különleges szerkezetnek az 5G támogatással megtoldott változata.

A Huawei Mate 20 X 5G-nek már van fénykép a dobozáról, és néhány érdekes információt is megtudhattunk vele kapcsolatban, melyek alapján vegyes érzelmekkel lehet várni a terméket. Az a hír járja, hogy az új hálózati lehetőség megjelenése miatt egy kisebb akkumulátorral kell majd szerelni a 7,2 hüvelykes megjelenítővel rendelkező eszközt. Az eredetileg 5000 mAh-s kapacitással szolgáló telep helyébe állítólag egy 4200 milliamperes megoldás léphet majd. Cserébe viszont a Huawei állítólag ezúttal biztosítani fogja azt a gyorstöltés támogatást, ami csak a Mate 20 Prónál volt meg a Mate 20 termékvonalon. A 40 wattos SuperCharge révén elképesztően gyorsan fel fog töltődni a soványabbra szabott akku, az viszont már más kérdés, hogy ezt mennyire érzik majd megfelelő ellensúlyozásnak az érdeklődők.

Galéria megnyitása

Konkrétumokat egyelőre arról nem lehet tudni, hogy az 5G támogatást miként oldotta meg a Huawei, de valószínűleg ugyanaz lesz a recept itt, mint a Mate X-nél. A HiSilicon Kirin 980 mellé be fog kerülni a motortérbe a Balong 5000 hálózati modem, ami gondoskodni fog a 6 GHz alatti és a mmWave frekvenciatartományok támogatásáról is. Ha így alakul, akkor valószínűleg 4,6 Gbps-os letöltési sebesség elérésére lesz képes a konstrukció ideális körülmények között, így lényegesen gyorsabb lehet majd, mint a Galaxy S10 5G, ahol „csak” 2,3 Gbps-os tempóval lehet kalkulálni, ha minden megfelelő a számára. Arról nincs információnk, hogy más változások lesznek-e az új Mate esetében, vagy csak a fent említett módosításokkal kell számolni.

A Mate 20 X 5G valószínűleg nem lesz elérhető minden piacon, ahol a Mate 20 X korábban felbukkant, hanem csak azokra a régiókra koncentrálhat majd a Huawei, ahol biztosított az 5G támogatás, vagy küszöbön van az új generációs hálózat startja. A Samsung is hasonlóan járt el a Galaxy S10 5G esetében, ami egyébként egyelőre nem örvend osztatlan sikernek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap