Érkezik a felsőkategóriás NAVI GPU

Ezt maga az AMD vezetője erősítette meg, de részleteket sajnos még mindig nem árult el az újdonsággal kapcsolatban.

Érkezik a felsőkategóriás NAVI GPU

Az AMD sok érdekességet jelentett be a CES 2020 folyamán, amelyek között helyet foglalnak a Renoir alapú RYZEN 4000-es mobil APU egységek, a 64 maggal ellátott TR 3990-es HEDT processzor, valamint a videokártya piacra szánt Radeon RX 5600-as sorozatú megoldások is, amelyek több területen is megpróbálnak majd labdába rúgni a konkurenciával szemben.

Sokan várták viszont azt is, hogy legalább említés szintjén szó esik majd a vállalat távolabbi terveiről, ám ilyesmire nem került sor, viszont később, egy kérdezz-felelek típusú rendezvény alkalmával, ahol rengeteg kérdést szegeztek a vállalat első emberének, elhangzott az újbóli megerősítés: igen, jönni fog felsőkategóriás NAVI alapú videokártya.

Galéria megnyitásaEzt a PC World újságírójának kérdésére erősítette meg az AMD vezetője, aki kifejtette, számukra nagyon is fontos a felsőkategóriás videokártyák szegmense, így fontos, hogy ezen a téren is legyen termékük.

Szerinte biztosra vehetjük, hogy később kiadnak egy NAVI alapú felsőkategóriás videokártyát, ám arról már sajnos nem beszélt, hogy az újdonság mikor jelenik meg és nagyjából milyen teljesítményre számíthatunk tőle, de azt azért megjegyezte, hogy rendszerint nem szokott megjelenés előtt álló termékekről beszélni – a részletekről most sem tett említést.

A felsőkategóriás NAVI modellt, illetve modelleket már a Radeon RX 5700 rajt óta várják a rajongók, illetve a piac is, sőt, Dr. Lisa Su korábban is megerősítette már, készülni fog felsőkategóriás NAVI GPU – erre még a tavalyi év második negyedéves pénzügyi eredményeiről szóló sajtótájékoztatón került sor.

A várakozások szerint idén debütálhat a NAVI 20-as GPU sorozat, amelynek tagjai már N7+, azaz második generációs 7 nm-es gyártástechnológiával készülnek, az EUV levilágításban rejlő előnyöket kamatoztatva. Az RDNA2 GPU architektúra köré épülő termékeknél a várakozások szerint legalább tier-1 szintű Variable Rate Shading támogatás bevetésére lehet számítani, valamint a Ray Tracing hardveres gyorsításának megjelenésére is van némi esély.

A felsőkategóriába szánt NAVI alapú videokártya várhatóan már ezt a GPU generációt alkalmazhatja majd, arról azonban még nincs hír, hogy megjelenésére pontosan mikor számíthatunk. Az idő előrehaladtával remélhetőleg konkrétumok is napvilágot látnak majd, még ha csak pletykák szintjén is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap