Érik az Android 10 frissítés a Redmi és a OnePlus mobiljaira

Több készülékre is elérhetőek már a tesztelésre szánt Android 10 kiadások, és még az extrákban sincs hiány.

Érik az Android 10 frissítés a Redmi és a OnePlus mobiljaira

A Google mellett az Essential egyedüli, aki azonnal gondoskodik az Android 10 operációs rendszer frissítésről az okostelefonja számára. Viszont másik kettő vállalat is jelezte az Android 10 elindítását követően, hogy gőzerővel dolgoznak azon, hogy elkészüljenek, és ha a végleges rendszereket nem is, az első tesztelésre szánt kiadásokat már igénybe vehetik a tulajdonosok.

A Redmi (Xiaomi) esetében a K20 és a K20 Pro, a OnePlusnál pedig a OnePlus 7 és a OnaPlus 7 Pro az, amire elérhetővé vált az Android 10 operációs rendszernek a bétatesztelésre szánt verziója. A Redmi K20 és K20 Pro esetében némi zavart kelltet a bejelentéskor, hogy egy rögtön egy stabil kiadás jelent meg a készülékeken tesztelési céllal, de később az illetékesek tisztázták, hogy ettől függetlenül csak előzetesként szolgál a frissítés.

Galéria megnyitása

A Redmi K20 páros esetében érdekesség, hogy azonnal az alaposan átalakított MIUI grafikus felhasználói felülettel együtt futott be a tesztelésre szánt, Android 10 alapú operációs rendszer. Az ilyen esetekben általában több időt szokott igénybe venni a fejlesztés. Persze ezen a ponton azt is hozzá kell tenni, hogy a MIUI nem váltott főverziót (10.4.4.0/10.4.7.0), ebből nem érkezett új kiadás, hanem csak a MIUI 10 lett átemelve az Android 10-re. Viszont a Xiaomi elképzelhető, hogy még az idei évben rajthoz állítja a MIUI 11-et, ami az újabb okostelefonokra már nagy valószínűséggel a friss Androidra épülve lesz elérhető, azonban nem minden esetben fog ez így alakulni. Mivel a Redmi K20-nál és a K20 Prónál a MIUI jelentősen takarja az Android natúr felületét, így itt a vizuális újítások nem fognak dominálni, nem úgy a OnePlus esetében.

A OnePlus radikális változtatások nélkül használja az Androidot, ennek köszönhetően itt a felhasználók közel azt az élményt tapasztalhatják majd meg, amiből a referencia eszközök vásárlói is részesülnek. Mivel a OnePlus 7 és a 7 Pro egyszerre érkezett, így nem meglepő, hogy a nyílt béta kiadásra is együtt nevezhetnek be. Itt külön jó hír, hogy bárki próbára teheti az új operációs rendszert, viszont azt szem előtt kell tartani, hogy elsődleges használatban levő készüléken ez nem célszerű az esetleges rejtett hibák miatt.

Galéria megnyitása

Az Android 10-re épülő Oxygen OS első bétája még néhány hozzáadott újítással is szolgál azon felül, amit a Google nyújt az Androiddal. A gyorsbeállítások szekciónak az ikonját már lecserélheti a felhasználó egyedire. Elérhető benne az új Game Space, ami a korábbi játékos és az Fnatic módokból építkezik. Az üzenetkezelőnél új lehetőséggel bővült a billentyűzet, ami a spamek blokkolására szolgál. És az Ambient Display képességen belül pedig megjelent a Smart Display támogatás, ami a fontos információk megjelenítésére szolgál. És mire elkészül a végleges Android 10 az Oxygen OS-sel a felületén, még több plusz újítással bővülhet.

A OnePlus kapcsán még azt is megtudhattuk, hogy a fejlesztők már azon is munkálkodnak, hogy a OnePlus 6/6T modellekre is elinduljon a bétatesztelésre szánt frissítés az Android 10 alapokkal. Ennek az érkezésére talán már csak néhány napot vagy hetet kell várnia a tulajdonosoknak. A OnePlus korábban kitett magáért az Android frissítésekkel, és borítékolható, hogy ezúttal sem lesz ez másként. Azt viszont még nem lehet tudni, hogy a OnePlus meddig fog ezúttal visszanyúlni, mert az Android Pie rendszer még a OnePlus 3-ra is megjelent, de ez valószínűleg a mostani körből már ki fog maradni, a OnePlus 5/5T modellek frissítésére viszont nagyon jó esély van.

Arról egyelőre sem a OnePlus, sem pedig a Redmi nem ejtett szót, hogy mikor lesz készen a végleges frissítés az okostelefonok számára, és a Redmi K20, valamint a K20 Pro esetében még azt is ki kell várni, hogy a nemzetközi változatokra, a Xiaomi Mi 9T-re és a Mi 9T Próra is külön összeálljon a rendszer.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap