Érdekes ügyben tárgyalt az Apple és az Intel

Érdekes ügyben tárgyalt az Apple és az Intel

A The Wall Street Journal arról számolt be, hogy az Intel az utóbbi időben már azon dolgozott, hogy eladja az 5G modemes fejlesztéseit, a vevő pedig nem más lehetett volna a sikeres megegyezés esetén, mint az Apple. Mostan azonban állítólag ezek a tárgyalások leálltak.

Az amerikai lap értesülései szerint a chipgyártó egészen hosszú ideje munkálkodott azon, hogy megszabaduljon a mobil hálózati modemekkel foglalkozó részlegétől. Állítólag már tavaly nyáron megkezdődtek az Apple és az Intel között azok a tárgyalások, aminek keretében a felek arról egyeztettek, hogy a cupertinói alakulat átvenné a teljes vonatkozó divíziót. Viszont a WSJ úgy tudja, hogy ezek az egyeztetések is leálltak, amikor az Apple és a Qualcomm újra üzleti kapcsolatot tudott létesíteni. (Licencelésre és beszállításra egyaránt kiterjed a felek frissen kalap alá hozott szerződése, és több évre szól mindkét területen a megállapodás.) Szóval az Intel talán többet veszített a váratlan fordulattal, mint azt korábban gondoltuk.

Galéria megnyitása

A The Wall Street Journal ugyanakkor nem teljesen biztos abban, hogy az Intel és az Apple között a későbbiekben nem születik mégis megállapodás. A lap szerint annak ellenére, hogy most szünetelnek ebben az ügyben az egyeztetések, az Apple még továbbra is lehetőséget láthat az Intel mobil hálózati modemes részlegének megvásárlásában. Viszont jelentősen jobb alkupozícióba kerülhetett a Qualcomm révén. De egyébként akár más is bejelentkezhet a rengeteg jó fejlesztéssel és felhalmozott tudással rendelkező divízióért. Az Intel a WSJ információi szerint a Goldman Sachs segítségével keres új gazdát a részlegnek. Ha sikerül tovább adni a mobil hálózati modemes területen, akkor néhány milliárd dollárral gazdagodhat az Intel, de erre szüksége is lenne, hogy ellensúlyozza a kiadásokat, mert a lap beszámolója alapján, évente nagyjából 1 milliárd dollárt veszített a modemes üzletágán.

A nehéz helyzetbe került vállalat vezetője, Bob Swan egyébként a hónap közepén utalt arra, hogy mindenképpen szeretne a vállalat pénzt teremteni az 5G-s mobil hálózati modemes fejlesztésekből. „Vizsgáljuk az opcióinkat, hogy miként tudjuk az általunk létrehozott dolgokat valódi értékre váltani, a lehetőségek nagyon változatosak,” – hangoztatta a szakember. És ebben bizony az is benne lehet, hogy az eladással húz belőle hasznot.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap