Érdekes pletykákat hallani az iPhone-ok kapcsán

Két érdekes információ is felütötte a fejét az iPhone-okhoz köthetően. Az egyik pletyka a Touch ID visszatérésével kapcsolatos, a másik pedig a Bluetooth-hoz köthető.

Érdekes pletykákat hallani az iPhone-ok kapcsán

Két érdekes információ is felütötte a fejét az iPhone-okhoz köthetően. Az egyik pletyka a Touch ID visszatérésével kapcsolatos, a másik pedig a Bluetooth-hoz köthető. Az előbbi valószínűleg csak a 2020-ban érkező eszközöknél lesz aktuális, az utóbbi viszont már az idei eszközöknél jöhet, így először erről lesz szó.

Az a hír járja, hogy az év második felében forgalomba kerülő iPhone generációnál már lehetőség lesz arra, hogy a felhasználók egyszerre kettő Bluetooth kapcsolódást támogató eszközre játsszák át a hangot. Az egyáltalán nem új dolog, hogy egy mobil kettő különböző készülékkel tud kapcsolatot teremteni egy időben Bluetooth-on keresztül, az viszont már nem átlagos, hogy például zenét tudjon streamelni két hangszóró számára. Persze ez sem lenne példátlan újítás az Apple részéről, a Samsung már a Galaxy S8 óta biztosít ilyen opciót Dual Audio címszó alatt.

Galéria megnyitása

Az Apple nagy hangsúlyt fektet a vezeték nélküli zenehallgatás népszerűsítésére, ami nem csoda, hiszen óriási bevétele származik az ilyen fülhallgatókból. Az AirPods minden negyedévben óriási példányszámban kel el. Ezzel az újítással a felhasználóknak már lehetősége lenne arra, hogy megosszák a zenéjüket az ismerőseikkel olyan módon, hogy a másik felhasználónak az AirPods fülhallgatójára is átjátszaná a készülék a hangot. Persze ezt meg lehet oldani úgy is, hogy az egyik fülhallgatót a saját fülébe ülteti az ember, a másikat pedig átadja a barátjának, ilyenkor viszont nem lehet tökéletes az élmény. Az új technológia valószínűleg a Bluetooth 5 alapon fog üzemelni, ha a pletykák beigazolódnak.

A másik érdekes információ, hogy a 2020-ban forgalomba kerülő iPhone generáció állítólag tényleg visszahozhatja az ujjlenyomat-olvasót, és ezt az Apple a pletyka szerint úgy oldaná meg, hogy a kijelzőt használná fel hozzá. Ez igazából még önmagában nem lenne meglepő, viszont az a hír járja, hogy az iPhone esetében ez nem úgy lenne megoldva, mint a mostani androidos mobiloknál, hogy egy előre meghatározott helyre kell tennie az ujját a felhasználónak. Az Apple állítólag megoldaná azt, hogy az egész kijelzőn képes legyen érzékelni az ujjlenyomatot az iPhone.

Mondanunk sem kell, hogy ez igazán jó visszatérést jelenten a Touch ID számára, meglehetősen sok érdeklődőnek a figyelmét lehetne fele felkelteni. És mivel ez a mostani szenzorokkal nem igazán kivitelezhető, az Apple-nek valamilyen igazán innovatív fejlesztéshez kellene nyúlnia. Egyébként már vannak olyan gyártók, akik igyekeznek növelni a megjelenítő mögé kerülő ujjlenyomat-olvasó méretét, de a cupertinói alakulat lehetne az első, aki ezt az okostelefon egész felületén megoldaná.

Korábbi pletykák szerint az idei iPhone-ok egyébként több dologban is előrelépést fognak jelenteni, egészen komoly ugrás lehet a hardver terén a mostani generációváltással. Az új széria tagjainál már meg fog jelenni a triplakamerás modul, ami állítólag egy ultra-széles látószögű megoldással fog több egységet felvonultatni. És az akkumulátorok is hízhatnak, így jobb üzemidőben lehet reménykednie a jövendőbeli tulajdonosoknak. Ezeken felül pedig még nagyon sok kósza információ kering az iPhone-okkal kapcsolatosan, és a következő hetekben, hónapokban valószínűleg lesznek is még pletykák.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap