Érdekes MI robotokat mutat be az Nvidia a GTC 2020 alkalmával

Az új robotokban az a közös, hogy mindannyian valamilyen Nvidia hardvert használnak a mesterséges intelligenciára épülő funkciók működtetéséhez.

Érdekes MI robotokat mutat be az Nvidia a GTC 2020 alkalmával

A GPU Technology Conference 2020 idén is megrendezésre kerül, méghozzá 2020. március 22-től 2020. március 26-ig, ahol számos érdekesség mutatkozik be, egyebek mellett új, mesterséges intelligenciára támaszkodó robotok is, amelyek az Nvidia különböző termékeit használhatják. A show alkalmával számos különböző robotról rántják le a leplet, ezek mind-mind más és más felhasználási területre készültek, így a felhozatal eléggé szerteágazó.

Galéria megnyitása Gita Jelen lesz az ANYbotics AG által fejlesztett ANYmal C, amely egy nagyobbacska négylábú szerkezet, ahogy az a borítóképen is látszik. Elsődleges feladata az, hogy olyan területeken járőrözzön, illetve menjen be, ahol az emberekre veszélyes körülmények miatt csak robotokat érdemes alkalmazni.

Fedélzetén egy AGX Xavier GPU teljesít szolgálatot, ami segít a navigálásban, az akadályok felismerésében, valamint az optimális útvonal kijelölésében. Az ANYmal C könnyedén elboldogul szűkebb helyeken, de akár lépcsőt is tud mászni, valamint képes a különböző szerkezetek és gépek ellenőrzésére is, hála a rajta elhelyezett mélységézékelő kamerának, a széles látószögű kamerának, illetve hőkamerának.

Galéria megnyitása Bosa Nova Jelen lesz még a bemutatón a Gita bot is, ami egy kétkerekű, narancssárgában pompázó szállító robot. A Jetson TX2 GPU-val felszerelt apróság képes akár 18 kilogrammnyi teher cipelésére, valamint tulajdonosát, illetve használóját is képes követni. A szerkezet egyetlen teljes töltés hatására akár 4 órányi üzemidőre is képes, ennek érdekébe számos energiahatékonysággal kapcsolatos fejlesztést tartalmaz.

Feltűnik még a shown egy ember méretű robot is, amelynek elsődleges célja, hogy ellenőrizze a raktárkészleteket, illetve az áruházak polcain található termékek elérhetőségét. A Bossa Nova névre keresztelt robot meglehetősen hatékonyan és gyorsan dolgozik, ugyanis egy nagyjából 12,2 méter hosszú áruházi folyosó polcain található készletet nagyjából 60 másodperc alatt fel tud térképezni, amelynek során 4000 fotót készít, majd a kör végén raktárkészlet-jelentést állít össze a képekből.

Ezt a robotot a Walmart már fel is fedezte magának: a vállalat 650 ilyen robotot vásárol, amelyek hamarosan meg is jelenhetnek áruházaiban. A Bosa Nova egyébként Turing architektúra köré épülő , RTX sorozatú grafikus processzorral dolgozik.

A robotok mellett sor kerül egy kis autóversenyre is, amelynek keretén belül Jetson AI alapú, egyedileg fejlesztett és készített robotok versenyeznek egymással egy kiépített pályán. Az „önvezető” megoldások akár 80 KM/h-ás sebességgel is repeszthetnek majd a pályán. A verseny nagyjából olyan lesz, mint ami az alábbi videón látható.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap