Érdekes lehetőséggel gazdagodott a Play Áruház

Az eddiginél szélesebb kínálatot böngészhetnek az európai felhasználók.

Érdekes lehetőséggel gazdagodott a Play Áruház

Az Európai Gazdasági Térség tagjainak a Google ezentúl lehetővé teszi, hogy megtekintsék más országok alkalmazáskínálatát is. Ezáltal mondhatni ledönti a határokat a Play Áruházon belül is a Google, bár ezt lényegében csak részben teszi meg, minden lehetőség ugyanis továbbra sem adott, de talán ez lesz a következő lépés.

Valószínűleg nem új az olvasóinknak az, hogy a Google Play Áruház kínálata nem teljesen ugyanúgy fest minden országban az alkalmazás megnyitását követően. A keresőóriás az Androidhoz kapcsolódó piactéren azokat az applikációkat igyekszik kiemelni általában, amik az adott országban használhatóak és aktuálisak. Vannak olyan programok, amik csak egy adott országban érhetőek el. Ezentúl pedig a Google már arra is lehetőséget nyújt, hogy az emberek szétnézzenek más országok kínálatában –legalábbis az Európai Gazdasági Térségen belül.

Mivel az új lehetőség az EGT-re vonatkozik, így értelemszerűen a magyarok is élhetnek majd ezzel az érdekes új lehetőséggel. A Google nem részletezte, hogy miért vezette be ezt a funkciót, de több olyan élethelyzet is elképzelhető, amikor ennek jó hasznát veheti az eszköztulajdonos.

Galéria megnyitása

Így az utazások során az emberek például felkészültebben tudnak ellátogatni a környező országokba a térségen belül. Például ki lehet nézni a nyaralásra kiszemelt ország, város egy adott étteremláncának saját programját, megnézhetőek a turisztikai alkalmazások, és így tovább. Azonban ez a lehetőség még egyelőre nem túl egyszerűen alkalmazható, és eléggé korlátolt is.

Csak úgy lehet nézelődni más régióknak a kínálatában, ha a felhasználó kijelentkezik a saját fiókjával, vagy a korábban bevezetett inkognitó módot használja erre a célra. Ebből következik, hogy telepíteni sem lehet előre olyan applikációt, amit csak egy másik országból lehet elérni hivatalosan. Szóval legfeljebb feljegyezheti az ember magának, hogy miket kell majd telepítenie, ha az adott régióba érkezik.

Galéria megnyitása

Összesen 31 országból érhető el ez az újítása a Play Áruháznak. Nemcsak az applikációkat lehet ezzel más területről böngészni, hanem a Play teljes kínálatát, tehát a filmeket, zenéket, sorozatokat egyaránt elérhetik az emberek. És a különböző tartalmaknak az árával kapcsolatosan is lehet tájékozódni, de a vásárlás már nem kezdeményezhető, mint ahogy az alkalmazások telepítése sem. (Az árak ráadásul az érintett ország valutájában fognak megjelenni.)

A jövőben remélhetőleg a Google az alkalmazások, digitális tartalmak letöltésére is biztosít majd lehetőséget, nemcsak a megtekintésére. Annak az ingázók és a sokat utazók már valószínűleg nagyon örülnének. A jelenlegi formában viszont még csak nézelődni lehet ezzel a funkcióval.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap