Érdekes információk szivárogtak ki az új iPhone-okról

Kiderült egyebek mellett, hogy több színben jöhet a legolcsóbb modell, és talán már a Dual-SIM opció sem lesz elképzelhetetlen.

Érdekes információk szivárogtak ki az új iPhone-okról

A napokban több új hír látott napvilágot az idén érkező iPhone-okkal kapcsolatban. És mivel a friss adatok forrása Ming-Chi Kuo, valószínűleg nem alaptalan dolgokról beszélhetünk. Az elemző, aki korábban a KGI Securities kötelékében dolgozott, most pedig a TF International Securitiest erősíti, ritkán nyúl mellé a fejlesztés alatt álló iPhone-okkal kapcsolatban.

Ming-Chi Kuo beszámolója szerint a legnagyobb, 6,5 hüvelykes megjelenítővel szerelt okostelefon 1000 dollár körüli árcédulával kerül majd bevetésre, szóval nagyjából abban az ársávban fog mozogni, mint az iPhone X. Ez igazából nem különösebben meglepő, az viszont már mindenképpen érdekes kijelentés a szakembertől, hogy állítólag készül az eszközből Dual-SIM támogatást biztosító kivitel is. Ilyen híreszteléseket ugyan már korábban is lehetett hallani, de eddig az Apple nem mutatott érdeklődést a Dual-SIM opció iránt. Elképzelhető, hogy amennyiben tényleg érkezik kétkártyás lehetőséget nyújtó variáns, olyan régiókban lesz csak elérhető, ahol erre kifejezetten nagy az igény, például Kínában. Ez a nagyméretű panellel szerelt mobil állítólag a fekete és a fehér színek mellett egy új arany árnyalatban is feltűnik majd. Elképzelhető, hogy ezt a színt lehetett látni a korábban az FCC-től kiszivárgott képen.

Galéria megnyitása

Kuo arra is kitért, hogy az LCD kijelzővel szerelt iPhone a 6,1 colos panellel előre láthatólag 700 dollár körül fog rajthoz állni, de erről már többször is hallani lehetett. Ami ennek a modellnek a kapcsán érdekes és új információ, hogy meglehetősen gazdag lehet a színválasztéka. Ezen a ponton az Apple „visszanyúlhat” az iPhone 5C szériához. Az iPhone 5C is egy olcsóbb iPhone modell volt színes kivitelekben, szóval talán még az sem lenne meglepő, ha a „C” betűjelölést is leporolná a cupertinói alakulat. A palettát a szürke, a fehér, a piros, a kék és a narancssárga színek alkothatják majd, szóval ebben az esetben öt kivitelre kell számítani – épp, mint az iPhone 5C esetében. A piros variánsnál eszünkbe juthat a PRODUCT(RED) modell, de itt feltételezhetően nem erről lesz szó.

Galéria megnyitása
A kép csak illusztráció, ami az iPhone X alapján született.

Az „olcsó” iPhone esetében az Apple valószínűleg megspórolja majd a rozsdamentes acélból készült keretet, és eleve fog majd valamennyit az előállítási költségen azzal, hogy nem OLED technológiás kijelzőt használ, hanem LCD-t. Borítékolható, hogy ennél a mobilnál nem várható duálkamera, hanem egy szimpla képalkotó csücsül majd a hátlapon. A dizájn viszont állítólag nagyon hasonló lehet, mint a prémium társainál, és előre láthatólag a bonyolult arcfelismerős azonosítási rendszerről, a Face ID-ról sem kell majd lemondani, ami a Touch ID helyét idén teljesen átveheti az iPhone-ok körében.

Ming-Chi Kuo szerint az LCD paneles iPhone bombasiker lehet. Az elemző úgy véli, hogy az új generáció tagjai közül messze ez lesz a legnépszerűbb, az eladásoknak akár az 55 százalékát is biztosíthatja, szóval magában nagyobb forgalmat generálhat, mint a drágább, OLED kijelzős modellek együttesen. És a szakember nemcsak a kezdeti népszerűségben bízik, hanem úgy gondolja, hogy masszívan le fogja nyomni a 6,1 colos gépezet az 5,8 és a 6,5 hüvelykes társait eladási mutatók tekintetében. Szerinte az idei utolsó negyedévben több mint 70 millió iPhone fog gazdára találni, és a tavalyi produkcióhoz képest számottevő előrelépést vár Ming-Chi Kuo.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward