Érdekes információk derültek ki az érkező iPad Pro kapcsán

Nem lesz bemetszés a kijelzőn, jön egy új csatlakozó, az Apple Pencil átalakul, és már 4K HDR kijelzőt is lehet majd hozzá csatlakoztatni.

Érdekes információk derültek ki az érkező iPad Pro kapcsán

Fejlesztőkhöz közeli forrásra hivatkozva a 9to5Mac szaklap exkluzív információkat közölt az új generációs iPad Pro táblagéppel kapcsolatban, ami elvileg akár még ebben a hónapban reflektorfénybe kerülhet. És meglehetősen különleges hírek is napvilágot láttak az eszközzel kapcsolatban.

A készülék borítékolhatóan elérhető lesz 4G LTE hálózati modemmel a Wi-Fi-s változat mellett. A csak WLAN támogatással ellátott iPad Pro esetében az iPad8.1, az iPad8.2, az iPad8.5 és az iPad8.6 termékkódokkal kell számolni, míg az LTE-es változatok az iPad8.3, az iPad8.4, az iPad8.7 és az iPad8.8 jelölésekkel lehetnek majd ellátva. Persze ebből csak az a lényeges a felhasználók szempontjából, hogy érkezik mobil hálózati modemmel felvértezett változat.

Ahogy arról már korábban többször is szó volt, ah iPhone-okhoz hasonlóan az iPad Pro esetében is el lehet majd felejteni a vastag kávákat, és vékonyra lesz faragva a kijelzőt körülvevő felület, cserébe mennie kell a Home gombnak és vele együtt a Touch ID ujjlenyomat-olvasónak. Ezzel egyidejűleg pedig megjelenik majd itt is a Face ID, ami az arcvonások alapján fogja azonosítani az illetékeseket. Az okostelefonoknál a Face ID működéséhez szükséges hardveres elemek egy a kijelzőbe belógó félszigetre kerültek, az iPad Prónál azonban a 9to5Mac informátora szerint ilyennel nem kell számolni, vagyis lesz olyan vastag a káva, hogy ez elférjen rajta a sokat zavaró kialakítás nélkül is.

Galéria megnyitása

A Face ID kapcsán tudni lehet, hogy ugyanaz a képfeldolgozó processzor munkálkodik majd mögötte, ami az iPhone XS, XS Max és XR mobiloknál is tetten érhető, viszont az új tabletnél már nemcsak álló orientációban lehet majd ezt alkalmazni az azonosítások során. Az Apple az iPad Prónál már fektetett nézetben is lehetővé fogja tenni a Face ID alkalmazását, így nem kell majd mindig állítva fogni az azonosítás erejéig a táblagépet, ami mindenképpen üdvözölendő. A betanítás a 9to5Mac forrásának elmondása alapján ugyanúgy megy majd, mint a mobiloknál, szóval állítva kell ehhez tartani a készüléket, és elég lesz csak így megcsinálni a szükséges műveletet, nem kell fektetett módban is.

Új Apple Pencil is jöhet a friss táblagép mellé, és ezt már sokkal kényelmesebben lehet majd használni. A névtelen forrás elmondta, hogy az érintőceruzát úgy lehet majd társítani az iPad Próval, ahogy például a HomePodot vagy az AirPods fülhallgatót, tehát elegendő lesz közel tenni egymáshoz a szerkezeteket. Korábban a társítás erejéig mindig be kellett dugni a töltő aljzatába az Apple Pencilt, ami eléggé komikus volt. Arról nincs egyelőre tudomásunk, hogy a meglévő Apple Pencil használható lesz-e az új iPad Pro modellel, de elképzelhető, hogy nem.

A beszámoló szerint az iPad Pro egy új csatlakozó felületet is kap, ami mágnesen működik majd, és ezen keresztül lesz lehetősége a felhasználóknak csatlakoztatni a különböző kiegészítőket. A Magnetic Connector már szerepelt korábbi renderképeken is, szóval ez megerősíti a 9to5Mac birtokába jutott információkat. A mágneses egység a táblagép hátoldalán, a pereméhez közel helyezkedik el, és ehhez csatlakozhat majd állítólag a Smart Keyboard új verziója is egyebek mellett. Minden bizonnyal harmadik féltől származó kiegészítőkön is megjelenik majd a mágneses csatlakozó.

Galéria megnyitása

És a végére hagytuk a legérdekesebb információt, amiről a 9to5Mac beszámolt: valóban szabványos C-típusú USB csatlakozóval érkezhet a 2018-as iPad Pro. A táblagép állítólag ennek köszönhetően lehetőséget biztosít majd arra, hogy külső megjelenítőt, akár egy televíziót vagy projektort csatlakoztassanak az eszközhöz a felhasználók. Az érkező eszköz elvileg támogatni fogja a 4K tartalmak átvitelét, sőt mi több, még a HDR-rel is számolni lehet. A megszellőztetett információ szerint a beállításokban egy különálló panelként fog megjelenni az USB-n csatlakoztatott külső készülék, és lehet majd szabályozni például a felbontását, a fényerejét és a HDR is külön kapcsolható majd egyebek mellett.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap