Epson+Infineon: GPS-t mindenhova!

Kifejlesztettük a fejlett GPS-rendszerek (AGPS-ek) legújabb, mobilokra optimalizált, egylapkás nemzedékét, az XPOSYS-t - adta hírül a Seiko Epson Corp és az Infineon Technologies AG.

Epson+Infineon: GPS-t mindenhova!

"Kifejlesztettük a fejlett GPS-rendszerek (A-GPS-ek) legújabb, mobilokra optimalizált, egylapkás nemzedékét, az XPOSYS-t" - adta hírül a Seiko Epson Corp és az Infineon Technologies AG.

Mint mondták, az új alkotás legfőbb erénye és célja az, hogy teljesen hétköznapivá teheti a GPS-funkcionalitást a mobilokban, széles körben elterjesztve így köztük a navigációs lehetőségeket.

A lapkák 65nm-es gyártási eljárással készülnek, és - természetesen - jobb teljesítményt nyújtanak, mint a piacon jelenleg elérhető vetélytársaik. Az érzékenységük -160dBm-ről -165dBm-re nőtt, így még házon belül,vagy "városi kanyonokban" is nagy pontossággal "be tudják lőni" a mobil tartózkodási helyét.

Mindemellett - szintén természetesen - csökkent a fogyasztás is, kerek 50%-al, a lapka fizikai méretét pedig mindössze 26 négyzetmilliméterre csökkentették, ami mintegy 75%-a az eddig legkisebbként nyilvántartott GPS-egység méretének.

A karcsúsított ("rugalmas") tervezésnek köszönhetően egyben az egységek előállítása költsége is csökkent, így talán tényleg elképzelhető, hogy idővel a GPS is alapvető mobiltartozék lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward