Eltűnik a Sempron, az Athlon és a Phenom márkanév?

Eltűnik a Sempron, az Athlon és a Phenom márkanév?

Az X-bit labs munkatársai bizalmas dokumentumokra hivatkozva azt állítják, hogy az AMD a nem is oly távoli jövőben megszűntetheti majd Sempron, Athlon és Phenom processzor-márkaneveit és központi egységeit kizárólag betűkből és számokból álló karaktersorozattal dobja majd piacra annak érdekében, hogy átláthatóbb legyen a termékpaletta.

A múlt hónap folyamán bemutatott Zacate és Ontario processzoroknál, pontosabban APU (Accelerated Processing Unit) egységeknél már megfigyelhettük ezt a gyakorlatot: ezek az egységek E (Zacate) vagy C (Ontario) jelöléssel kerülnek forgalomba. A termékeket az E vagy C betű mellett egy három számjegyből álló számsor segítségével tudjuk elhelyezni a képzeletbeli ranglétrán. Annak ellenére, hogy a Zacate és Ontario modellek esetében a processzor jelölésénél nem használ a gyártó márkanevet, egyes partnerek mégis kiegészítik a termék nevét. Ilyen például a HP, aki a zászlóshajónak minősülő E350-es Zacate processzort AMD Fusion Processor E350 néven emlegeti.

Az új elnevezések a Zambezi és a Llano processzorok megjelenésével vonulhatnak be a köztudatba: a Zambezi modellek FX jelölést kapnak, míg a Llano APU egységek esetében A betűt használ majd az AMD. Hogy érthetőbb legyen, nézzünk két példát. Találkozhatunk majd a jövőben olyan FX sorozatú Zambezi processzorral, amely az AMD FX-680-as nevet viseli és olyan Llano processzorral is, amely az AMD A-450-es nevet kapja. Az X-bit labs munkatársai eme gyakorlat esetében párhuzamot vonnak az AMD és a Mercedes között, ugyanis a neves autógyártónál is a típusjelzésében szereplő betű dönti el, hogy az adott autó milyen kategóriába tartozik (A, B, C, E stb..).

A fenti értesüléseket ugyan hivatalos forrásból még nem erősítették meg, de a terv – amennyiben igaz – valóban logikus lépésnek tűnik. Amennyiben az elnevezéssel kapcsolatos sémák átgondoltak lesznek, akkor sokkal egyszerűbb lesz rangsorolni a termékeket, ami az átlagfelhasználók szemszögéből nézve bizony nem egy hátrány. Aki valamelyest képben van, az most is eligazodik az AMD termékpalettáján.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward