Eltűnhetnek a piacról a referencia hűtős Radeon RX 5700-asok?

Többen is erről pletykálnak, így az AMD illetékesei jobbnak látták, ha gyorsan tisztázzák a helyzetet.

Eltűnhetnek a piacról a referencia hűtős Radeon RX 5700-asok?

Az AMD Radeon RX 5700-as sorozata egyelőre még csak referencia kiépítésben, „blower” típusú hűtővel érhető el kereskedelmi forgalomban, de rövidesen elkezdenek szállingózni az egyedi hűtővel ellátott, esetenként egyedi nyomtatott áramköri lapra épülő modellek, amelyek várhatóan hűvösebben és halkabban üzemelnek majd, mint az aktuális megoldások. Az elmúlt napok folyamán már rengeteg gyártó egyedi Radeon RX 5700-as sorozatú videokártyáiról érkeztek fotók is információk, de ezzel egy időben néhányan azt is elkezdték pedzegetni, mi lesz a referencia modellekkel az ütőképesebb egyedi videokártyák megjelenése után. A feltevések szerint az egyedi modellek kiszorítják a referencia kártyákat, így azokat az AMD lassan kivezeti majd a piacról, így végül csak és kizárólag egyedi hűtéssel ellátott Radeon RX 5700-asokat vásárolhatunk a jövőben. Ezt a pletykát egyebek mellett a Cowcotland is lehozta, így az AMD-nél jobbnak látták, ha tiszta vizet öntenek a pohárba.

Galéria megnyitása
Nem tűnnek el a referencia Radeon RX 5700-asok a piacról

A vállalat egyik munkatársa, Scott Herkelman a Twitter virtuális hasábjain keresztül próbált rendet tenni az ügyben, ugyanis a pletykák ezúttal igen messze állnak a valóságtól. Elmondása szerint a referencia Radeon RX 5700-as sorozatú videokártyák továbbra is elérhetőek maradnak az AMD.com-on keresztül, valamint a kiválasztott OEM partnerek és viszonteladók kínálatából is hozzájuk lehet jutni.

Ami kétségkívül változás lesz a jelenlegi helyzethez képest, az az, hogy az AIB partnerek fokozatosan átállnak saját, egyedi tervezésű modelljeik forgalmazására, vagyis az ő kínálatukból valóban eltűnnek majd a referencia modellek, ám ez nem jelenti a referencia kiadások pályafutásának végét. Mindenki a maga termékpalettájáról gondoskodik: az AMD a referencia dizájnokkal foglalkozik, míg az AIB partnerek saját egyedi termékeikre helyezik át a hangsúlyt. Idővel meglátjuk, az új stratégia következtében változik-e a referencia Radeon RX 5700-as sorozatú modellek elérhetősége, azaz várhatóak-e fennakadások a szállításokban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap