Újabb Radeon RX 5700-as sorozatú egyedi videokártyák bukkantak fel

Egyre több modellről szivárognak ki képek és információk, ami nem is csoda, hiszen már küszöbön a rajt.

Újabb Radeon RX 5700-as sorozatú egyedi videokártyák bukkantak fel

Az AMD Radeon RX 5700-as sorozatú videokártyák egyedi verzióira már nem kell sokat várni, ugyanis augusztus közepén, pontosabban augusztus 13-án teszik tiszteletüket a piacon. Az új modellek egyedi hűtést kapnak, ami remélhetőleg sokkal hatékonyabb és halkabb lesz, mint a referencia modelleké, de ezzel együtt némi tuningra is számíthatunk. A PowerColor szerint a legolcsóbb példányok a referencia modellekkel egy szinten helyezkednek el, ami ugyan jól hangzik, de hogy tényleg így lesz-e, azt majd csak később, a kiskereskedelmi árak vizsgálata után láthatjuk meg.

Az elmúlt napokban már számos Radeon RX 5700-as sorozatú videokártyáról érkeztek „kémfotók”, most pedig újabb három modellel bővült a kör – ezek lesznek aktuális hírünk főszereplői. Kezdjük a sort az XFX megoldásával a Radeon RX 5700 XT THICC II modellel, amely három slotnyi helyet foglal az adott számítógépházon belül. A kétventilátoros hűtéssel ellátott újdonság egy óriási alumínium hűtőtömböt kap, ami közvetlen kontaktot alkalmazó réz hőcsövek segítségével veszi át a GPU által termelt hőt. A hűtőtömb felett két darab 100 milliméteres ventilátor dolgozik, a hátlapra pedig egy hátlapi hűtőlemez is került, így a hűtés összességében jónak ígérkezik.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A nyomtatott áramköri lap kisebb mértékben eltér a referenciától, például a PCI Express tápcsatlakozók környékén. Az egyelőre rejtély, hogy a GPU esetében alkalmaznak-e tuningot, de mivel erre semmi sem utal – nincs „OC” jelölés a dobozon –, így könnyen lehet, hogy referencia órajeleken dolgozó megoldással lesz dolgunk.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A második új videokártya a HIS műhelyéből érkezett és a Radeon RX 5700 XT IceQ X2 típusjelzést viseli. Alapját a jelek szerint ugyanaz a nyomtatott áramköri lap adja, amit a fenti XFX modellnél is láthattunk, a melegedő komponensek által termelt hőt pedig itt is egy nagyméretű alumínium hűtőtömbből és két darab ventilátorból álló megoldás vezeti el. A kínálatból természetesen a hátlapi hűtőlemez sem hiányzik, órajelek terén pedig referencia értékekre számíthatunk. Az nem világos, hogy a ventilátorok ennél a modellnél leállnak-e alacsony terhelés alkalmával, az viszont már nem titok, hogy lesz Dual Bios funkció.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A harmadik videokártya a Gigabyte kínálatából származik és a Radeon RX 5700 XT gaming OC nevet viseli. Ahogy a fenti modellek, úgy ez is több helyet foglal két slotnál, nyomtatott áramköri lapja pedig nagyon hasonlít a referencia modellekére. A tápellátást egy hat és egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül biztosíthatjuk, a videó kiementek között pedig a szokásos felhozatalt láthatjuk – egy HDMI és három DisplayPort kimenetet. A nagyméretű hűtőtömb fölé itt már három darab ventilátor került, a hátlapról pedig a hűtőlemez sem hiányzik majd. A névből ítélve gyárilag tuningolt megoldással van dolgunk, ám az még nem derült ki, hogy a GPU esetében pontosan milyen órajelet alkalmaznak majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap