Eltemették Moszkvában a halott újságírót

Moszkvában megtartották annak az orosz újságírónak a temetését, aki lakása ötödik emeleti ablakán zuhant ki.

Eltemették Moszkvában a halott újságírót

Moszkvában megtartották annak az orosz újságírónak a temetését, aki lakása ötödik emeleti ablakán zuhant ki.

Az 51 éves Iván Safronov Szíriába és Iránba irányuló tervezett orosz fegyvereladások után nyomozott, amikor hirtelen elhunyt, jelentette újsága, a Komerszant. A Komerszant szerkesztői elmondták, hogy nem tűnt öngyilkos hajlamúnak, ám az újság - állítása szerint - még nem foglalt végelegesen állást.

Eközben egy sajtófigyelő jelentés arról számolt be, hogy az oroszországi újságírás olyan veszélyessé vált, akár a háború. A hadi ügyekről tudósító Safronov pénteken esett ki egy moszkvai lakás ötödik emeletéről. Újsága szerint halála idején Oroszország azon feltételezhető terveit vizsgálta, amelyek szerint Iránnak rakétákat, Szíriának pedig bombázó repülőgépeket szállítana Belaruszián keresztül.

Az orosz média által idézett ügyészek elmondták, hogy vizsgálják annak lehetőségét, hogy esetleg „öngyilkosságba kergették volna”. A barátai és a rokonai szerint azonban Safronovnak nem volt oka öngyilkosságot elkövetni. „Nem akarok találgatásokat elindítani, de azt biztosan állíthatom, hogy jól ismertem őt, és semmi jelét nem mutatta annak, hogy öngyilkos akarna lenni!" - mondta el a Komerszant főszerkesztője, Andrej Vasziljev.

A nemzetközi sajtó aggodalmát fejezte ki az oroszországi újságírók biztonságával kapcsolatban. „Túl sok újságíró halt meg munkája során Oroszországban." - mondta el Joel Simon, a New York-i Bizottság az Újságírók Védelméért szervezettől.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward