Elsőként kínál 1z nm-es csíkszélességgel készülő 16 Gb-es DDR4-es lapkákat a Micron

És a vállalat egy 16 Gb-es LPDDR4X lapkával is előrukkolt, ami szintén 1z nm-es csíkszélességgel készül.

Elsőként kínál 1z nm-es csíkszélességgel készülő 16 Gb-es DDR4-es lapkákat a Micron

A Micron fontos mérföldkőhöz ért a napokban, ugyanis az iparágon belül elsőként kezdte meg a 1z gyártástechnológia alkalmazását legújabb, 16 Gb-es kapacitású DDR4-es memórialapkáihoz, amelyek jelenleg már sorozatgyártásban vannak. Arról a gyártók sajnos nem szoktak beszámolni, hogy pontosan mekkora csíkszélességet takar a 1x, 1y vagy éppen az 1z elnevezés, ám az a logika alapján biztos, hogy 17 nm-es, vagy ennél fejlettebb csíkszélességről lehet szó. Igazából nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a 10 nm-es osztályú gyártástechnológiák sorát erősítő új lépcső segítségével milyen előnyöket lehet elérni gyártás, teljesítmény, illetve fogyasztás terén.

A gyártó beszámolója szerint az 1z nm-es csíkszélesség jóval nagyobb bitsűrűséget kínál, valamint a teljesítmény növelésében, illetve az előállítási költségek csökkentésében is segít a korábbi, 1y nm-es megoldásokhoz képest. Az előző generációs 8 Gb-es DRAM lapkákhoz képest például 40%-kal alacsonyabb fogyasztás mellett dolgozhatnak a 16 Gb-es 1z DDR4-es példányok, ami azért nem elhanyagolható előny. Az új node segítségével készülő DDR4-es memórialapkákat széles körben használhatja majd a piac, ezek ugyanis nem csak az önvezető autókban, az 5G-s termékekben, a mobileszközökben, a hálózati eszközökben és a gamereknek szánt termékekben tűnhetnek fel, hanem a hálózati infrastruktúra különböző komponenseiben, az adatközpontokban, illetve a szerverekben is, sőt, még egyéb területeken is hasznukat vehetik. A Micron első körben az adatközpontok szegmensét részesíti előnyben, ezen a területen ugyanis mindig szükség van nagyobb teljesítményű, jobb fogyasztású és kevesebbe kerülő termékekre.

Galéria megnyitása Ilyen az említett uMCP tokozás A 16 Gb-es 1z DDR4 memórialapkák mellett azt is bejelentette a gyártó, hogy már megkezdte az iparág legnagyobb kapacitású, 16 Gb-es monolitikus LPDDR4X memóriáinak szállítását, amelyek UFS formátumban érkeznek és több memórialapkát is tartalmaznak (uMCP4).

Az 1z nm-es LPDDR4X lapkák, illetve az uMCP4-es tokozást használó megoldások elsősorban az okostelefon-gyártók számára készülnek, akik mindig örülnek a kisebb lapkáknak, valamint a jobb energiahatékonyság okozta akkumulátoridő-növekedésnek is – az új termék mindkét téren előrelépést hoz.

A Micron legfőbb riválisa, a dél-koreai székhellyel rendelkező Samsung még tavaly augusztusban jelentette be, hogy 2019 második felében megkezdi az 1z nm-es csíkszélességgel készülő 8 Gb-es DDR4-es lapkák sorozatgyártását, ám ezekről a termékekről egyelőre nem érkezett hír. Az új gyártástechnológia egyébként később a következő generációs DDR5, LPDDR5, illetve GDDR6 alapú lapkák esetében is fontos szerephez juthat majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap