Elrontották a Doom Eternal soundtrackjét, a zeneszerző nem örül

Mick Gordon egyelőre nem érti a helyzetet, de valószínűleg nem fog többé együtt dolgozni az id Software-rel.

Elrontották a Doom Eternal soundtrackjét, a zeneszerző nem örül

Kétség sem fér hozzá, hogy Mick Gordon napjaink egyik legtehetségesebb zeneszerzője, ha játékokról van szó. Az úriember egy ideje már látszólag jó munkakapcsolatot ápol a Bethesdával, hiszen ő szerezte az új Wolfenstein-játékok, a Prey és a Doom zenéjét is. Az új Doom soundtrackje egészen elképesztő volt, persze csak annak, aki szereti ezt a stílust, így nem csoda, hogy az id Software visszahívta őt a Doom Eternal komponálására is. Aztán elkezdtek furcsa dolgok történni.

Egy ideje már hozzáférhető a különálló soundtrack is, így néhány zenei szakértő / rajongó megpróbált rájönni, hogy miért hangzik máshogy (rosszabbul), mint az előző rész.

A BFG Division című számot elemezve - ami megtalálható mindkét rész lemezén - a thatACDguy nevű felhasználó arra jutott, hogy az új részben sokkal rövidebbek a hullámhosszok. Ez a magyarázata szerint azt jelenti, hogy kevesebb dinamika van a zenében, és a hangszerek "egymással harcolnak", így a keverés elég gyenge minőségűnek mondható. A felhasználó furcsállja a helyzetet, hiszen mint elmondta, Mick Gordon biztos hogy sokkal profibb hangmérnök nála, és jobb minőségű munkát várt volna.

A zeneszerző reagált is Twitteren, ahol elmondta, hogy a soundtracken található számok többségét nem ő keverte, és hallható lesz a különbség azoknál a számoknál, amit ténylegesen ő kevert.

Úgy tűnik, hogy az id Software / Bethesda valamiért kihagyta Gordont a keverésből, vagy a tudta nélkül újrakevert a számokat. A zeneszerző egy rajongói kérdésre Instagramon közölte, hogy "kétséges, hogy a jövőben együtt fog dolgozni új az id Software-rel", majd újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy minden munkájára nagyon odafigyel, és mindenbe beleteszi a szívét-lelkét, amit kiad a kezei közül. Hozzátette, egyelőre még ő sem érti, hogy mi történt, és próbálja kideríteni, addig pedig további megjegyzést nem fűzne az ügyhöz.

Ezzel együtt biztosak vagyunk benne, hogy a legtöbb "átlagos" zenehallgatónak nem nagyon tűnnek majd fel a különbségek, főleg, ha a Spotify agyontömörített verzióját hallgatják, de a minőséget kereső felhasználók és persze a zeneszerző jogosan lehet csalódott.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap