Elrajtolt a Xeon E-2200-as szerverprocesszor-sorozat

Az új processzorok egyszer már megjelentek, igaz, akkor csak a felhő szegmensben váltak elérhetővé, most azonban szélesebb körben is megjelentek.

Elrajtolt a Xeon E-2200-as szerverprocesszor-sorozat

Az Intel szélesebb körben is elérhetővé tette belépőszintű Xeon E sorozatának legfrissebb tagjait, az E-2200-as családot erősítő modelleket, amelyek korábban már elérhetővé váltak a felhőszolgáltatásokban utazó partnerek számára, most azonban még több felhasználó vásárolhatja meg őket, amennyiben megfelelnek igényeiknek. Ezeknél a termékeknél gyakorlatilag ugyanazt a Coffee Lake Refresh lapkát láthatjuk viszont, amit a Core i9-9000-es sorozatnál már megismerhettünk, viszont a konzumerpiaci termékekkel ellentétben itt már ECC memóriatámogatással, valamint vPro támogatással is gazdálkodhatnak a központi egységek, ami bizonyos felhasználás esetén fontosak lehetnek.

Galéria megnyitása

A Xeon E-2200-as sorozat tagjai kis- és közepes vállalkozásokban használatos munkaállomásokban, illetve helyi szerverekben tűnhetnek fel, ahol megbízható és folyamatosan működő rendszerre van szükség – ilyenek például a kereskedők, a bankok, illetve az egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó intézmények is, de a listát sok egyéb területtel is lehetne még bővíteni.

Galéria megnyitása

Mivel a Coffee Lake Refresh lapkával van dolgunk, a maximális kiépítés változatlan: az új processzorok maximum 8 maggal és 16 szállal rendelkeznek, kétcsatornás DDR4-2666 MHz-es memóriavezérlőjük maximum 128 GB-nyi rendszermemóriát tud kezelni, a PCIe 3.0 hub pedig 16 sávot kínál. Az LGA-1151-es tokozással érkező megoldások az E2100-as sorozathoz hasonlóan szintén a C240-es lapkakészlettel ellátott alaplapokban kaphatnak helyet, természetesen a szükséges BIOS frissítés elvégzése után. A platform további 24 PCIe 3.0-s sávot biztosíthat a bővítőkártyák számára, de ezzel együtt hat USB 3.1-es, tíz USB 3.0-s, illetve nyolc SATA portot is kezel.

Galéria megnyitása

Az új processzorok már elérhetőek kereskedelmi forgalomban, listaáraik a fenti táblázat szerint alakulnak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap