Elrajtolt a Cooler Master Quick Fire Rapid-i billentyűzete

A rendhagyó háttérvilágítást alkalmazó billentyűzet mechanikus billentyűkkel, fedélzeti memóriával és lecsatolható USB 2.0-s káblelel kerül a boltok polcaira.

Elrajtolt a Cooler Master Quick Fire Rapid-i billentyűzete

A Cooler Master a CES alkalmával mutatta meg először, mire képes a Quick Fire Rapid-i billentyűzet, majd néhány hónappal később az is kiderült, pontosan milyen tulajdonságokkal rendelkezik a termék.

Az impozáns leírás alapján valahol a 32 900 forintos várható ajánlott végfelhasználói ár is érthető volt.

Most újabb mérföldkőhöz ért a termék, ugyanis a Cooler Master bejelentette, Európa területén elérhetővé vált kereskedelmi forgalomban a Quick Fire Rapid-i. A 99 eurós ajánlott végfelhasználói árcédulát viselő újdonság ergonomikus kialakítással, numerikus billentyűzet nélkül kerül a boltok polcaira. A termék felülete matt, billentyűinek feliratai pedig lézeres gravírozással készültek. A billentyűk alatt Cherry MX mechanika dolgozik, de ezzel együtt háttérvilágítással is büszkélkedik a termék – méghozzá nem is akármilyennel.

Az új billentyűzet egy 32-bites ARM processzorral rendelkezik, ami egyebek mellett az ActiveLite Technológia biztosításáért is felel. A speciális háttérvilágítás ötféle üzemmóddal rendelkezik, fényerőssége pedig öt fokozatban állítható. Az egyik mód igazán különleges, ugyanis engedélyezésekor a lenyomott billentyűk háttérvilágítása egyenként kapcsol be, majd halványul el, ahogy megnyomjuk őket – a termékről publikált első videó, ami fentebb is látható, pont ezt a funkciót mutatta be. A Cooler Master illetékesei szerint a rendszer a későbbiekben újabb háttérvilágítási üzemmódokkal is felvértezhető lesz.

A billentyűzet természetesen a szokásos gamer funkciókkal is rendelkezik, azaz billentyűi programozhatóak, a makrók pedig profilok formájában akár a fedélzeti memóriában is eltárolhatóak. A rendszer összesen négy profil eltárolására képes. Több billentyű egyszerre történő lenyomása sem okoz problémát a billentyűzetnek (pontos számot nem tudunk), de ez már alap ebben a kategóriában.

A billentyűzet USB 2.0-s kábele szőtt kivitelben érkezik, így a hagyományos megoldásokhoz képest kevésbé hajlamos az összetekeredésre. Maga a kábel egyébként lecsatolható annak érdekében, hogy a billentyűzet szállítása és tárolása még egyszerűbb lehessen.

A Cooler Master Quick Fire Rapid i már elrajtolt, így rövidesen az üzletek polcain is feltűnik. A termék ajánlott végfelhasználói ára 99 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward