Shop menü

4,3 HÜVELYKES IPS ÉRINTŐKIJELZŐVEL ÉRKEZIK AZ MSI EDDIGI LEGNAGYOBB SZÁMÍTÓGÉPHÁZA, A MEG PROSPECT 700

Az új számítógépházból egy olcsóbb, érintőkijelzővel nem rendelkező változat is készült 700RL típusjelzéssel.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
4,3 hüvelykes IPS érintőkijelzővel érkezik az MSI eddigi legnagyobb számítógépháza, a MEG Prospect 700

Az MSI egy különleges számítógépházat mutatott be a közepes torony formátumú MEG Prospect 700 formájában, amely rögtön kétféle kivitelben válik elérhetővé.

A vállalat eddigi legnagyobb számítógépházai közül a 700R változat egy 4,3 hüvelykes képátlójú IPS érintőkijelzőt kapott, ami az I/O portok előtt, az előlap tetején található, feladata pedig az, hogy segítse a rendszer monitorozását, illetve a különböző paraméterek gyors beállítását. A 700RL kiadás ehhez képest már csak egy LED kapcsolóval rendelkezik, az érintőkijelzőtől megfosztották, cserébe viszont olcsóbb is lesz.

A 700R változat érintőkijelzőjén keresztül gyorsan és hatékonyan lehet szabályozni a ventilátorok fordulatszámát, valamint a színes fényár működését is kontrollálhatjuk. A kijelzőn megjelenhetnek különböző tartalmak is, mint például animált GIF fájlok, fényképek, időjárással kapcsolatos információk, vagy éppen a pontos idő is. A felhasználó a rendszer hőmérsékletét is monitorozza a belső szenzoron keresztül.

Galéria megnyitása

A figyelemfelkeltő dizájnnal rendelkező MSI MEG Prospect 700-as sorozat tagjai 585 milliméter mélyek, 257 milliméter szélesek és 537 milliméter magasak, tömegük pedig 15,95 kilogramm körül helyezkedik el. Az újdonságok fedélzetén akár E-ATX formátumú alaplap számára is van hely egészen 310 mm x 304,8 mm-es méretig bezárólag, PCIe bővítőhelyekből pedig hetet kapunk. Az adattárolókat két darab 2,5 hüvelykes, illetve két darab 3,5 hüvelykes bővítőhely várja, utóbbiak azonban 2,5 hüvelykes meghajtók számára is használhatóak.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A videokártyákat 400 milliméternyi hellyel szolgálja ki az újdonság, processzorhűtőből 185 milliméter magas példány fér el, míg a tápegység 220 milliméter hosszú lehet, ha a 3,5 hüvelykes HDD tálcákat eltávolítjuk. A videokártyát akár vertikálisan is telepíthetjük, ha szükséges – ekkor különösen jól jön az edzett üvegből készített bal oldallap, ami egyébként zsanérral is rendelkezi a könnyebb kezelhetőség érdekében.

Galéria megnyitása

A szellőzésről rengeteg ventilátorral gondoskodhatunk. Az előlap mögött három darab 120/140 milliméteres, a tetőlapon három darab 120/140 milliméteres, oldalt maximum három darab 120 milliméteres, a hátlapon pedig egy 120/140 milliméteres légkeverő számára van hely. Gyárilag három darab 140 milliméteres előlapi és egy 140 milliméteres hátlapi ventilátort rejt a termék, az összes ventilátor aRGB LED világítással érkezik.

Amennyiben folyadékhűtő rendszerben gondolkodunk, az előlapra, a ház oldalára, illetve a ház tetejére is elférhet egy-egy 360 milliméteres hőleadó radiátor, és a ház hátulján is van hely egy 140 milliméteres példány számára. A tervezők természetesen a hatékony és esztétikus kábelmenedzsmentet is szem előtt tartották, valamint a por elleni védelem is fontos szempont volt, így összesen négy porszűrőt rejt a ház.

Galéria megnyitása

Az érintőkijelzős MSI MEG Prospect 700R és az érintőkijelző nélküli MSI MEG Prospect 700RL hamarosan elérhetővé válhat kereskedelmi forgalomban, arról viszont egyelőre nem esett szó, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd az újdonságok.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére