Elkészült a negyedik negyedéves Radeon Pro Software

A menetrend szerint érkező driver számos esetben kínál teljesítménynövekedést, de az újítások és a hibajavítások sem maradtak el.

Elkészült a negyedik negyedéves Radeon Pro Software

Az AMD negyedéves szinten jelentkezik új Radeon Pro Software kiadással annak érdekében, hogy az új driverek érkezése kiszámítható és pontos lehessen – ez az üzleti felhasználók számára kiemelten fontos. Most elérkezett a pillanat az idei utolsó, negyedik negyedéves driver bemutatására, amely a Radeon Pro Software Enterprise Edition 18.Q4 „verziószámot” viseli.

Az új kiadás számos alkalmazás alatt teljesítménynövekedést hoz a Radeon Pro Software Enterprise Edition 17.Q4-es kiadáshoz képest, így a PTC Creo akár 13%-kal, az Autodesk Maya akár 67%-kal, a SPECviewperf 13 Medical-02 pedig akár 89%-kal gyorsulhat, ami nem elhanyagolható előny. A gyorsulás mellett kibővített funkcionalitásra is számíthatunk, ugyanis az AMD szoftverfejlesztő csapata kibővítette a Remote Workstation technológiát elérő videokártyák körét, így most már a Radeon Pro WX 4100-as, 5100-as és 8200-as modelleknél is elérhetővé vált ez a meglehetősen hasznos szolgáltatás. A vállalat azt is szem előtt tartja, hogy az üzleti felhasználók nem mindig döntenek professzionális hardver használata mellett, azaz esetenként kozumer szintű termékeket is bevetnek különböző feladatokra. Annak érdekében, hogy ezeket könnyebben be lehessen illeszteni a vállalati környezetbe, egységesített „One Driver” csomag segíti a Radeon RX Vega, a Radeon RX 500-as és a +R sorozatú videokártyák alkalmazását.

Galéria megnyitása

Fontos változás, hogy a Radeon ProRender kapott néhány érdekes és hasznos frissítést, amelyekből mindenképpen profitálhatnak a felhasználók. Az egyik ilyen a Real-Time ViewPort Ray Tracing szolgáltatás, amely mostantól a Radeon ProRender SDK részét képezi. Az új funkciót a fejlesztők könnyedén integrálhatják különböző projektjeibe, hogy még realisztikusabb képi élményt nyújthassanak különböző projektjeiknél. További fontos változás, hogy a Radeon ProRender bővítmény mostantól ingyenesen elérhető minden tervező és mérnök számára, akik a PTC Creo szoftvercsomagot használják. Ezzel együtt az Unreal Engine felé történő VR vizualizációs tartalmak exportálása is könnyebbé vált az AMD Radeon ProRender Game Engine Importer használata mellett, ami mindenképpen jó hír az érintettek számára.

Galéria megnyitása
A kompatibilitási lista

Az új driver érkezésével a Day Zero Certification program is elindult, amelyen keresztül a Day Zero ISV tanúsítványok listáját lehet megtekinteni. November 12-én a Day Zero Certification Program keretén belül már 125 bejegyzést lehetett elérni, míg november 13-án már 290-re rúgott ez az érték, ám ezek száma folyamatosan és dinamikusan növekszik. Hogy miről is van szó? Azok a fejlesztők, akik az új driver alkalmazását fontolgatják, megbizonyosodhatnak róla, hogy mely programoknál áll rendelkezésre a stabil és biztonságos működést igazoló tanúsítvány az új kiadáshoz. Az adatok között megtalálják az ISV nevét, a szoftver és az operációs rendszer adatait, valamint a videokártya típusát is, így képet kaphatnak arról, mely alkalmazások és mely konfigurációk működnek együtt biztonságosan, ami kiszámíthatóbb és hatékonyabb driver alkalmazást tesz lehetővé – és az esetleges kellemetlenségek elkerülésében is segít. Az interaktív lista itt található.

Az új driver számos korábbi hibára kínál gyógyírt, ahogy az az alábbi felsorolásból is kiderül:

 • Az AMD Radeon Pro WX 7100-as kártyáknál lezárt órajelet tapasztalhattak korábban
 • Autodesk VRED alatt a 19.Light.vpb fájl renderelésekor különböző problémák jelentkezhettek
 • Blender alatt Sorne Viewport hibajelenségek mutatkoztak
 • Néhány DP 1.2->HDMI 2.0 átalakítónál színmegjelenítéssel kapcsolatos rendellenességek jelentkezhettek
 • Windows RS4 alatt a Radeon Pro Settings-en keresztül történő aktív/passzív sztereó funkció engedélyezésével a DXGI sztereó ablakos mód alatt esetenként csak a bal szemhez tartozó kép jelent meg
 • A Notch „sliced geometry” funkciójának használatakor az alkalmazás néha kifagyhatott
 • A Dassault ICEM Surf esetében az élsimítási módok váltásakor képhibák jelenhettek meg az egyes modelleken
 • AMD FirePro 7150-es videokártya mellett az Intergraph SmartPlant FreeView használatakor szokatlan viselkedésre figyelhettek fel a felhasználók, amikor a szoftver Citrix XenDesktop alatt futott
 • Citrix XenDesktop esetén az ablakos és teljes képernyős nézet közötti váltástól ideiglenes képhibák jelentkezhettek
 • Windows 7 alatt a Catalyst Control Center hibát produkált, amikor a Citrix XenDesktop ablakot átméretezték

A kijavított hibákon felül néhány ismert, de még kijavításra váró hibajelenségről is említést kell tennünk. Ezek az alábbiak:

 • Siemens FEMAP alatt a VEGA alapú hardvereknél problémák jelentkezhetnek
 • Dassault Systemes Solidworks alatt az összeszerelés részletes nézeténél halvány kör jelenhet meg
 • Adobe Photoshop CC alatt 10-bites színmegjelenítés alkalmazásakor színhibákat tapasztalhatnak a felhasználók

A Radeon Pro Software Enterprise Edition 18.Q4 letöltéséhez ide kell ellátogatni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap