Elkészült a Lenovo legújabb hordozható egybegépe

A Yoga sorozatot erősítő újdonság akár klasszikus táblaként is használható, igaz, ekkor kényelmetlen lehet a 27 hüvelykes képátló és a komoly tömeg.

Elkészült a Lenovo legújabb hordozható egybegépe

A Lenovo legújabb terméke, a Yoga Home 900 névre keresztelt hordozható egybegép több szempontból is érdekesre sikeredett. Egyrészt érintőkijelzővel, billentyűzettel és egérrel érkezik, másrészt akkumulátort is kapott, így aki táblaként akarja használni, gond nélkül megteheti – amennyiben a 27 hüvelykes képátlójú, 7,6 kilogramm tömegű eszköz tartása és hordozása nem gördít elé erőnlétbeli akadályokat. Nem az első akkumulátoros Lenovo egybegép, az első nagyjából három évvel ezelőtt debütált, de a koncepcióban a jelek szerint továbbra is lát fantáziát a cég.

A Yoga Home 900 egy érdekes jelenség, ugyanis elegáns kivitelben, nagyméretű kijelzővel érkezik, de emellett felszereltségére és hordozhatóságára sem lehet panasz, pedig egy egybegépről van szó. A 27 hüvelykes képátlójú kijelző 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett dolgozik, méghozzá LED alapú háttérvilágítással, sőt, még érintő támogatást is kínál. A kihajtható támaszték jóvoltából klasszikus egybegépként kényelmesen használható a rendszer, a támaszték becsukásával pedig az asztalfelületre fektethető az óriási kijelző. Érdekesség, hogy a rendszer érzékeli, ha a kijelző dőlésszöge meghaladja a 75 fokot, így ekkor a Windows 10 asztalt a Lenovo "Aura" felhasználói kezelőfelülete váltja. Ehhez a kezelőfelülethez számos hasznos alkalmazás is jár majd.

A nagyra nőtt tábla fedélzetén meglehetősen ütőképes hardver lapul, hisz ötödik generációs, vagyis Broadwell lapka köré épülő Core i5-ös központi egységgel érkezik (Core i5-5200U), ami helyett akár Core i7-es modell is kérhető, rendszermemóriából pedig maximum 8 GB-nyi állhat rendelkezésre. Az adatok tárolását akár 1 TB-os normál vagy hibrid merevlemezre, vagy éppen 256 GB-os SSD-re is bízhatjuk, a processzorba integrált videóvezérlő helyét pedig akár 2 GB-nyi fedélzeti memóriával ellátott, Nvidia GeForce 940A típusú videokártya is átveheti.

A beépített akkumulátor egy hatcellás, 73 wattórás példány, ami egyetlen teljes töltés hatására nagyjából háromórányi üzemidőt biztosít a termék számára. A rendszer Bluetooth és WiFi támogatást egyaránt kapott, csatlakozói között pedig három darab USB 3.0-s port, egy HDMI videó bemenet, valamint egy headset port található. A lehető legjobb hangzásról két darab 2,5 wattos hangszóró felel, a kávába pedig egy 1080p-s kamerát is beépítettek, ami arcfelismerésre is használható. A vezeték nélküli billentyűzet és a vezeték nélküli egér természetesen alaptartozék lesz.

A Lenovo Yoga 900 Home hamarosan elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, alapára pedig 1549 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward