Elkészült a Google Titan biztonsági kulcs USB-C portos kiadása

Az új modellt sokan várták már – érkezéséve végre teljessé vált a Google Titan családja.

Elkészült a Google Titan biztonsági kulcs USB-C portos kiadása

A Google Titan sorozatú biztonsági kulcsai eddig csak USB Type-A, illetve Bluetooth és NFC kapcsolaton keresztül működtek a különböző rendszerekkel, igaz, Bluetooth fronton nemrégiben volt velük egy kis probléma, ám ezt az eszközök ingyenes cseréjével orvosolni tudták. A Google tervei között szerepelt egy USB-C portos kiadás piacra dobása is, amely könnyedén használható a legújabb USB-C portos konfigurációkkal, illetve mobileszközökkel is, ám a terv teljesítéséhez szükség volt némi időre, valamint a svéd Yubico közreműködésére is. Utóbbi cég fejlesztette ki a biztonsági kulcs alapú azonosítás technológiai alapjait, eszközeiről pedig egyik korábbi cikkünkben már részletesen írtunk.

Az USB-C portos Google Titan biztonsági kulcs persze nem ugyanazt a dizájnt követi, mint amit a Yubico termékeinél megszokhattunk, valamint firmware terén is egyedi, ugyanis a szoftvert a Google csapata fejlesztette hozzá. Azt persze fontos kiemelni, hogy a termék egyelőre nem minden USB-C portos eszközzel kompatibilis, azaz az USB-C portos iPad Pro táblákkal még nem működik, de a későbbiekben változhat a helyzet.

Galéria megnyitása A Google Titan sorozata Hogy mire jó egy ilyen kulcs? Korábbi cikkünkben részletesebben is kifejtettük, de dióhéjban annyit érdemes megemlíteni, hogy segítségével egy extra biztonsági réteget emelgetünk a jelszavak fölé, így hiába szivárognak ki jelszavaink a FIDO2 vagy WebAuthn hitelesítést támogató szolgáltatásokból, a fiókhoz rendelt biztonsági kulcs nélkül semmire sem mennek velük a támadók. Ezek a biztonsági kulcsok a biometrikus azonosítással kombinálva a jelszómentes bejelentkezés terjedését is segíthetik a nem is oly távoli jövőben, ami nem csak a kényelmet, de a biztonságot is szolgálja.

Az USB-C portos Google Titan kulcs 40 dollárba kerül, ami kissé borsosnak tűnik a 25 dolláros alapmodellhez képest. A Google Titan sorozat hazánkban a Google webáruházából hivatalosan egyelőre még nem érhető el, de idővel változhat a helyzet. Aki hasonló kulcsra vágyik, jelenleg a Yubico termékei közül választhat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap